Живков: Да не драматизираме нещата с Любо Пенев

11:46
Живков: Да не драматизираме нещата с Любо Пенев
Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков призова да не се драматизират толкова нещата с отнемането на задграничния паспорт на треньора Любослав Пенев.

"Нищо драматично не се е случило, стават и такива неща", заяви Живков на летище София по повод решението на Административния съд в Бургас да не пусне Любо Пенев да пътува за двубоя с Фулъм.

"Досега бяхме със старши треньора на "Българска армия", той даде последните си указания на момчетата. Уведомили сме УЕФА, че Ради Здравков ще води и имаме потвърждение от тях. Любо ще обжалва решението на Админстративния съд пред Върховния съд. Предстоят ни лагери в чужбина. Всичко ще бъде наред и в следващия мач, в който ще пътуваме за чужбина, Любо ще бъде с нас. Той си е треньор на ЦСКА и случващото се със съда не би повлияло на отношенията му с отбора, тъй като ние сме информирани отдавна. Знаем за този кредит и за проблема с банката. Различни са вижданията и на банката, и на Любо във връзка с изпълнението на условията по кредита. Мисля, че ще се разберат. Любо ще си обслужва кредита, банката ще оттегли каквото е представила пред съда и всичко ще бъде нормално. Пак казвам, да не драматизираме нещата, Любо си е треньор на ЦСКА. Отиваме с настроение да играем срещу Фулъм. Неприятно е като факт, че той няма да е с нас, но мисля, че в кръга на шегата съдийския състав в Бургас беше от фенове на Фулъм, а не от привърженици на ЦСКА, за което искрено съжалявам. Можеше да се погледне и от друга гледна точка. Това все пак вреди и на имиджа на клуба. Любо е треньор, а не криминален престъпник. Той е бил в чужбина и ако е имал намерение да остава, е можел да го направи", каза Живков.

"Тази драстична мярка за отнемане на паспорта, отнемане на правото на труд и водене на отбора, е изключително несправедлива. Бих искал, когато се решава в съда за треньори и публични личности, да се влага малко повече въображение. Не е толкова сложно, можеше да се постъпи и по друг начин. Защото знаете сега какви ще са атаките и в пресата в Англия, и в жълтите вестници. Неприятно е това и влияе негативно на отбора. Отиваме да играем един хубав футбол, момчетата са разтоварени, спокойни, всичко е нормално и да си пожелаем успех", заключи Живков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация