Разследват съдия, манипулирал мач на ЦСКА

08:19
Разследват съдия, манипулирал мач на ЦСКА
УЕФА разследва съдията Олег Ориехов от Украйна за мача между Базел и ЦСКА (3:1) от Лига Европа, съобщиха

"Шпигел" и още едно издание от Швейцария. Според германското издание Ориехов е разследван за манипулиране на мач от турнира Лига Европа през ноември. В този период той е свирил само двубоя между Базел и ЦСКА, съобщи пресата в Швейцария. Няколко издания поискаха вчера повече информация от УЕФА за този случай.

Швейцарските издания се съмняват, че Ориехов е манипулирал отделни елементи от мача, върху които може да се залага. Става въпрос най-вече за броя на нарушенията, броя на головете, развой на мача по полувремена и краен резултат, и т.н. Ориехов например дал спорна дузпа за Базел, когато Александър Бранеков изпусна Алекс Фрай в наказателното поле и нападателят на Базел падна артистично. Украинецът е част от разследвани футболни съдии, заподозрени, че манипулират развоя на определени мачове.

Повече информация се очаква днес и утре, когато УЕФА отговори на официалните запитвания от медиите. ЦСКА и Базел не се замесват в нито една публикация като участници в манипулацията на мача от Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация