Резервите на Юнайтед минаха през Тотнъм, отиват на полуфинал

23:50
Резервите на Юнайтед минаха през Тотнъм, отиват на полуфинал
Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 2:0 на "Олд Трафорд" в четвъртфинал за Карлинг къп. Въпреки че не диктуваха събитията на терена, домакините на няколко пъти показаха висока класа и усет пред гола, а и имаха доста късмет, който ги спаси от това да получат попадение при някоя от многобройните атаки на "шпорите".

През цялата първа част гостите от Лондон повече владееха топката и пресираха своя съперник още в неговата половина. Атаките на "шпорите" бяха остри и доста опасни, но вместо поне на два пъти да матират Томас Кузсчак, Джърмейн Дефоу и Роби Кийн направиха невероятни пропуски. Страхотен мач за Юнайтед правеше Неманя Видич, който на няколко пъти поправи сериозни грешки на левия бек Ричи Де Лает.

При първата по-сериозна атака на "червените дяволи" в мача Андерсон подаде на Дарън Гибсън, който с прекрасен шут от над 20 метра разстреля Гомес за 1:0 в 17-а минута.

Ирландецът повтори същото упражнение и в 39-а минута, като във времето между двете попадения гостите бяха притиснали Юнайтед в тяхната половина.

Българинът Димитър Бербатов не бе особено деен преди почивката, но за сметка на това той имаше сериозна роля при атаката на "червените дяволи" при втория гол на тима.

През второто полувреме Тотнъм отново започна по-добре и момчетата на Хари Реднап на няколко пъти стигнаха до добри възможности да намалят резултата. Атаките по двата фланга на лондончани вървяха доста добре, но центриранията към нападателите на "шпорите" бяха вещо изчиствани от Неманя Видич, който правеше чудеса в отбрана за Юнайтед.

В средата на втората част Бербатов бе заменен от Македа, а за "червените дяволи" в игра се появи и Майкъл Карик. Тези смени пораздвижиха играта на домакините и Юнайтед започна повече да задържа топката и поизнесе действията в половината за Тотнъм.

В последните петнайсетина минути мачът се доиграваше, тъй като гостите видимо се бяха отказали да търсят драматичен обрат и понамалиха темпото. В крайна сметка "шпарите" сезадоволиха с мечтата си за влизане в топ четири във Висшата лига и отстъпиха на "червените дяволи", които с резервите си стигнаха до полуфинал в този турнир.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 2:0

1:0 Гибсън 17-а мин
2:0 Гибсън 39-а мин

Манчестър Юнайтед: Кузсчак, Невил, Видич, Браун, Де Лает, Обертан, Андерсон, Гибсън, Парк, Уелбек, Бербатов

Тотнъм: Гомес, Хътън, Басонг, Доусън, Бейл, Ленън, Джинъс, Паласиос, Бентли, Дефоу, Кийн

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stuntmode
02.12.2009 23:09

danman личи си колко много "разбираш" от футбол *thumb_up*

sushenika
02.12.2009 18:11

тотнъм играха по-добре не заслужаваха да загубят *angry*

danman
02.12.2009 16:03

Ако Съра беше изкарал по-рано българската прима балерина можеше да има и още един гол.Този нашия сладур е такава заспа на терена,че просто не е истина.Върти се като ненормален и си прави разходки.Разбирам,че този мач не е от особенно значение,но да демоснстрираш такова безразличие,граничи с тъпотия.Все пак другите от Манчестър правеха всичко възможно да вкарат гол.Поне от уважение към тях трябваше малко да се поразтърчи.Ако продължава да е такава марда,ще има да търка пейките...Че и да го продадат не могат.Кой е луд да даде толкова пари за този лентяй?Това беше един от най-големите автоголове,които Съра си вкара.

top4o_1994
02.12.2009 14:24

тая година ще е Челси, и се пак изиграха мачовете с отборите от топ 4 биха сички, с др-те отбори победи само и 2 загуби само, докато купата на африканските нации тече, челси няма да имат сериозни съперници. ... .. . .

holliwood
02.12.2009 14:22

gol40 така е обаче и Бербо повлия на играта особено за вторият гол а+това почти изведе някои напред да атакуват но не беше толко добро подаване може би следващият мач ще видиме истинският Бербо *thumb_up*

Cris_7
02.12.2009 11:32

Много ми харесаха как играят Бербо и Гибсън.. вкара 2 много красиви гола *thumb_up* *party*

crissttiano
02.12.2009 11:11

spox споко бе меееен *joking* много нещо ги разбираш нещата май а *wonder* спомни сезон 2007/08 когато отново вие "царувахте" с 7,8 точки пред нас и как в края се озовахте под нас *smile* неможеш да ми приказваш че шампион е Челси или Ман Юнайтед или който и да било 1/3 от сезона не е минал ти вече знаеш шампиона само Юнайтед много добра игра на Бербо снощи честита победа

spox
02.12.2009 10:45

абее колкото и да е добар Видич тои не е най-добрия в света,дори не е сред 10-те най добри,за тва че не си хвалете много играчите от средна класа,ами честитете титлата на Челси ! *joking*

holliwood
02.12.2009 07:15

Lollipopp-Видич не се е доказал само в тоя мач тои идругата година беше силен но сега тоя сезон точно в този мач беше в истинска форма и показа класата която притежава *thumb_up*

banana_9407
02.12.2009 06:47

mataresse прав си ! и тва не е вярно че Бербо не е бил ДЕЕН ... той правеше атаките и игра СУПЕР

united_vidic15
02.12.2009 00:27

Страхотен мач направиха момчетата .. Гибсън доказа какво може .. и Видич отново показа за6то е най-добрия защитник в света ! ! ! *thumb_up*

ShefkaTa
01.12.2009 22:23

Glory, Glory Man United *smile*) MISTERIY все пак прекалено мн подценяваш Тотнам, а не трябва, Ман си е Ман, дори и с резерви, но Тотнам са добър отбор *wink* Иначе невероятна атака на наще ) и добър завършващ удар на Гибсън

MISTERIY
01.12.2009 22:18

Тотнъм се хвърлят на живот и смърт а на ман юн им е все тая и пак ще спечелят *tongue*