ФИФА окончателно се произнесе: ЕЙРЕ гледа Мондиала по телевизора!

16:45
ФИФА окончателно се произнесе: ЕЙРЕ гледа Мондиала по телевизора!
Изпълнителният комитет на световната футболна асоциация ФИФА отказа молбата на Ирландската футболна асоциация за извънредно класиране на Мондиал 2010. Вчера ЕЙРЕ апелира към ФИФА да им бъде позволено да се запишат като 33-я тим на световното първенство в ЮАР следващата година, а решението на световната централа от днес е окончателно.

Както е известно националният отбор на ЕЙРЕ бе отстранен от тима на Франция след грубо нарушение на правилника на играта в баражите. Нападателят на "петлите" Тиери Анри жонглира с топката в продълженията на втория мач, което му позволи да даде голов пас към Уилям Галас.

"Всъщност ирландците не искат да се налагат никакви санкции на играчи, а просто попитаха дали не може да са 33-я тим на Мондиала в ЮАР? Те наистина искат това. Ще представя искането им през изпълнителния комитет. Не мога да съм сигурен какво ще се случи, но ще разгледаме случая", заяви вчера президентът на ФИФА Сеп Блател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivailo_zizov
01.12.2009 17:47

След като Фифа одобри молбата на Ирландската федерация се стигна до компромис и с други страни, като Световното първенство ще се състои от 40 отбора останалите седем са Андора, Лихтенщайн, Мозамбик, Филипините, Фараовски острови и Сан Марино

ivan79
01.12.2009 17:01

И ние искаме да сме 34-я отбор на световното *lol*