Левски е номер 1... по контузени играчи

08:22
Левски е номер 1... по контузени играчи
Левски е номер едно по контузии измежду всичките 16 отбора в "А" група, сочат данните от есенния сезон. Сините имат най-големия медицински щаб с двама лекари, четирима рехабилитатори и дори психолог, но във всеки мач липсват поне двама или трима заради травми. Понякога и повече.
Сезонът почна с травма на един от основните халфове. Владимир Гаджев скъса коленна връзка и продължава да се възстановява. Това наложи преквалифицирането на Седрик Бардон в опорен полузащитник.

Бардон е един от най-здравите на Герена и е пропуснал само един мач заради травма, когато се контузи преди двубоя с ЦСКА.

Проблемът с чупливите играчи почна още от квалификациите за Шампионската лига. Дарко Тасевски и Жоазиньо липсваха срещу Баку в Азербайджан. Срещу Дебрецен обаче си пролича липсата на основен футболист - Живко Миланов. По същото време вторият вратар Божидар Митрев оперира китка. Неговата липса не бе решаваща за сините до момента, в който Георги Петков контузи рамото си срещу ЦСКА. В много тежък момент на вратата на сините трябваше да застане неопитният Цветан Димитров, който не издържа на напрежението и разочарова.

Всички защитници също се изредиха да се контузват. Травма извади Йордан Милиев от националния тим за мачовете с Шахтьор и Малта. Преди него контузии имаха мароканците Рабех и Бензукан. Елин Топузаков пък отсъства близо два месеца. Лусио Вагнер редува леки, но за сметка на това чести травми. Миланов се контузи за втори път в мача с Ред Бул в Залцбург и пропусна реванша в София.

В халфовата линия Левски също почти никога не е в пълен състав. Зе Соарес беше с травма в началото на октомври, а Жоазиньо - през август. Димитър Телкийски се завърна в Левски, но едва след четири мача и той влезе в лазарета. В навечерието на двубоя с Виляреал вълната от травми отново подгони сините. Георги Христов е под въпрос с подутия си глезен, Вагнер също. Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов висят до последно. Христо Йовов също беше с травма, но се излекува вчера. Дори и резервни играчи като Николай Димитров-Хичо се контузват. Техничарят първо получи травма в мача на дубъла срещу Славия, а след това Бензукан го срита на една тренировка. Вълната с травмите ще бъде обсъдена сериозно в Левски след края на сезона, за да се ликвидира проблемът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
03.12.2009 16:12

ма не че се оправдавам ма контузените беше причината за слабото начало на първенството и ако ги нямше сега нямаше да сме 3-ти(въпреки че и тва е много с оглед показаното преди тва) а начело...

torres_229
01.12.2009 08:37

Т'ва е повече от ясно. Явно се опитвате отново да се подиграете с нас - феновете. По-добре не пишете статии за Левски... Левски номер 1 ... по контузии. Смешници ! *thumb_down*