Мадански: Ако Венгер изгледа една тренировка в България ще се обеси

14:45
Мадански: Ако Венгер изгледа една тренировка в България ще се обеси
Отговорникът на юношеските гарнитури на България Михаил Мадански заяви, че всички директори на юношески школи в клубовете трябва да имат Про лиценз, но само в Литекс и Черноморец това правило на ФИФА е спазено.

"След поредния неуспех за класиране на световно първенство на националния отбор, всички започват да атакуват подготовката на треньорите у нас и работата с младите играчи. Искам да разясня нещата, които често остават скрити. През последната година треньорската школа е платила над 40 000 евро на водещи лектори, които да обучават нашите треньори. Първо се запознахме с треньорската школа на Холандия. След това с германската, италианската, белгийската и френската визия за футбол. Правило на ФИФА е директорите на школите да имат Лиценз Про. Само в Литекс и Черноморец е така. В България има много добри треньори. Разполагаме и с добри играчи, но те са неприложими в българските клубове. В България съществува залитането, че ще дойде някакъв магьосник - чужденец с вълшебната си пръчица или книжка, и ще оправи българския футбол. Това е погрешно схващане, трябва да се подготвят наши специалисти. Не трябва президентите да строят стадиони, а бази. Ако Арсен Венгер изгледа една тренировка, на който да е юношески отбор в България ще се обеси. В Европа футболистите не ядат банички и боза преди тренировките. Нужни са уреди, с които да се следят състезателите. Във всеки европейски отбор има уред, с които се следи нивото на дехидратация на играчите. Струва 800 евро, а в България го има само Литекс. Трябва да се усъвършенстват структурите на юношеските първенства. Създаде се елитна юношеска група до 17 години, нужно е да се направи още една до 19 години", заяви Мадански.

Михаил Мадански говори и за представянето на Левски и ЦСКА в групите на Лига Европа.

"Според мен и двата тима се представиха достойно. Загубиха, но показаха добра игра. ЦСКА има шанс срещу Фулъм, тъй като англичаните ще са с резервния си състав. Не съм убеден в силата на Виляреал срещу Левски. И двата отбора имат шанс в последните си двубои, но дори да загубят не е толкова страшно. Според мен бе грешно решение да се сменя Емил Велев, когато отбора на Левски вървеше. Нямаше криза при "сините" тя дойде след едно грешно управленско решение. Според мен да се иска оставка на БФС и съдийското ръководство заради мача Левски - Литекс е нелепо. Трябва да се забрани на журналистите да питат треньорите за съдиите, а на самите тях да коментират реферски решения", каза още Мадански.

"Младежкият национален тим не е толкова лош. Разполага се с талантливи момчета. Не е вярно, че повечето не играят в отборите си. Едно от хубавите неща, които се случват е, че започнаха работа млади треньори с чужда школовка като Балъков, Гонзо, Велев, Пенев. На мен лично ми липсват в нашия шампионат специалисти като Херо, Ераносян, Стойчо Младенов. С тях "А" група ще поеме в друга посока", завърши Мадански.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

elephant
30.11.2009 19:40

Наистина това, което казва Мадански е напълно вярно, но все си мисля, че трябва и малко по отговорно отношение от страна на самите футболисти.Когато мислят само за заплатата си, но не и за това какво ще покажат на терена, нещата няма как да се оправят.

fuLL_Tim3
30.11.2009 17:35

идват някакви смешни бразилци от всякаде и взимат и без това малкото пари на българските отбори.... до преди 2-3 години русия си беше същото.... а сега вече стоят нещата по друг начин нали *beer*

futbolist4eto9
30.11.2009 16:52

ми6о мадански е напьлно прав вьв европа се работи по сьвсем разли4ен на4ин там младите таланти се подготвят много по здраво те живеят постоянно с мисьлта за футбола,децата живеят заедно ,тренират заедно и са един здрав колектив които дава големи плодове в бьде6те