Ливърпул спечели трудно мърсисайдското дерби

17:19
Ливърпул спечели трудно мърсисайдското дерби
Отборът на Евертън загуби от Ливърпул с 0:2 в мърсисайдското дерби на 14-я кръг от английската Висша лига. Двубоят се игра на стадион "Гудисън Парк" , а попаденията за "червените" реализираха Хавиер Масчерано и Дирк Кайт.

Мачът очаквано започна в доста агресивно темпо, като в първите 5 минути и двата отбора играха доста твърдо в средата на терена и бяха извършени няколко груби нарушения, за който обаче главният съдия Алън Уайли не даде жълти картони.

В 12-а минута гостуващият тим поведе в резултата. Силен удар на Хавиер Масчерано с десния крак от около 30 метра се отклони от тялото на бранителя на "карамелите" Джоузеф Йобо и топката влетя във вратата на Тим Хауърд.

Динияр Билялетдинов направи изумителен пропуск за Евертън в 17-а минута на мача, като след неточност в отбраната на "червените" руският халф бе на стрелкова позиция, но не успя да уцели вратата от около 3 метра. В следващите минути съставът на Дейвид Мойс упражни натиск, който доведе до ново голово положени пред вратата на Рейна, но ударът на Билялетдинов бе отразен от стража на гостите. В 26-а минута и Стивън Пиенаар отправи опасен удар, но топката не достигна целта. Две минути по-късно и Жо можеше да изравни резултата, но нападателят не успя да отправи удар и Рейна улови.

В 33-а минута бразилският нападател Жо вкара гол за Евертън, но попадението бе правилно отменено заради засада. Две минути по-късно Дирк Кайт отправи изненадващ и много силен удар към вратата на Хауърд, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 41-а Тим Хауърд спаси Евертън от нов гол пасив, след като Глен Джонсън центрира брилянтно от дясно, а Емилиано Инсуа отправи мощен удар с глава от близко разтояние, но стражът на "карамелите" реагира отлично.

В 44-а минута бразилецът Жо вкара нов гол във вратата на Ливърпул, но отново нападателят бе в очевидна засада и попедението бе отменено.

Началото на втората част започна с натиск на домакините, чийто атаки обаче не успяха да доведат до изравняване на резултата в първите 10 минути на полувремето. В 58-а минута Стивън Пиенаар нанесе много силен удар с левия крак, който изненада стража на гостите Пепе Рейна и топката едва не влезе във врата зад него. Късметът обаче и този път бе на страната на Ливърпул.

В 71-а минута Тим Кейхил стреля опасно с глава, Рейна изби в краката на Маруан Фелайни, но играчът на Евертън не успя да ре3ализира от непосредствена близост.

В 80-а минута обаче неразбирателство в отбраната на "синьо-белите" доведе до силен удар на Алберт Риера, който бе избит от Тим Хауърд, но при добавката Дирк Кайт нямаше проблеми и вкара втория гол за Ливърпул.

До края на мача "червените" контролираха събитията на терена и успяха да зспечелят срещу Евертън с 2:0.

Стартови състави:

Евертън: Хауърд, Хибърт, Йобо, Дистен, Бейнс, Фелайни, Хейтинга, Билялетдинов, Кейхил, Пиенаар, Жо

Ливърпул:
Рейна, Джонсън, Карагър, Агер, Инсуа, Масчерано, Лукаш, Кайт, Джерард, Аурелио, Н\'гог

Евертън - Ливърпул 0:2
0:1 - Масчерано, 12\'
0:2 - Кайт, 80\'
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nakataa8881
30.11.2009 20:22

Какво значи "Ливърпул спечели трудно мърсисайдското дерби" като резултата е 2:0.Щом са вкарали 2 гола значи не е било мн трудно.Имаха проблеми но не бих казал че Евертън играха по добре. *wink*

Takeo
29.11.2009 23:31

Няма какво да се лъжем "тофитата" бяха по-добрия тим на терена, с по-чистите положения. По-разнообразни и опасни атаки. НО не си вкараха каквото изработиха. Двата им гола бяха от абсолютни засади и дори самите футболисти бяха наясно, защото не протестираха изобщо.Миналия сезон Ливърпул играеше превъзходно в почти всеки мач, но загуби доста точки по същия начин. Това е- днес съдбата е на страната на едните, утре на другите.Няма кво толкова да се коментира.

liverpoolgirl95
29.11.2009 21:48

"manunited666" ти ми мязаш пове4е на селско мом4енце.футболът е игра на голове,така 4е не ми говори кои кого ма4кал,и кой не.вкарахме си положенията и си тръгнахме с трите то4ки,ако имаш проблем с това не мога ти помогна.в криза,или не,Ливерпул си остава наи-титулованият клуб в Англия,с най-верните фенове и най-великата публика.а вие "фен4ета" на юнайтед по-добре се скрийте на някъде и си гледайте вашето "отбор4е"

gerrard_3107
29.11.2009 19:08

Бихме съвсем заслужено! Рейна супер спасявания направи. *wink*

Lollipopp
29.11.2009 18:53

Vickie- бихте , ама по какъв начин *erm* автогол и после късмет от нескопосаната намеса на защитата *thumb_up* иначе както и преди "клизмарска" победа взехте

Vickie
29.11.2009 18:10

Батее,. !! Аре си затваряйте устата,, много сте цепнати нешо, нали бихме ..!

ceco26
29.11.2009 17:34

Ами тия от Евертън да бяха вкарали, егати недъсите дето бяха тоя мач, а и оня Жо прееба отбора си, заради засадите си. Ливърпул успяваха да се бранят и се разиграха малко. *thumb_up*

Yang_G
29.11.2009 17:27

Евертън-стрхливци ? Откъде накъде ?

Yang_G
29.11.2009 17:26

То се виждаше, че Евертън играха много по-добре от Ливърпул, но живота е несправедлив ! *wink*

top4o_1994
29.11.2009 17:25

чесно казано онея страхливци наистина мачкаха игрово, ма не вкараха гол, честито на Ливепул *wink*

drvara
29.11.2009 17:15

За да си фен това е лудост,за да си от ЛИВЪРПУЛ това е гордост.ЛИВЪРПУЛ ЗАВИНАГИ ДО ГРОБ