Валдес: Ще ги ръфаме до последната минута

11:53
Валдес: Ще ги ръфаме до последната минута
Виктор Валдес е пълна противоположност на Кристиано Роналдо, от когото е по-голям с 3 г. (Виктор е роден на 14 януари 1982 г.). Познава само един клуб - родната Барселона, не играе за националния си отбор (там са имена като Касияс, Рейна и Палоп), името му не се свързва с трансфери за стотици милиони. Но пантерата на Барса не се оплаква, защото с родния клуб е спечелил всичко досега: титлата в Примера (2005, 2006, 2009 г.), Шампионската лига (2006 и 2009), суперкупата на Европа (2009), Купата на краля (2009), суперкупата на Испания (2005, 2006, 2009). Последният мач, в който Кристиано се изправи срещу него, завърши зле за португалеца: Барса победи Ман Юнайтед на финала в ШЛ в Рим през май. В неделя Виктор ще спази един важен ритуал преди дербито: 3-месечният му син Дилан задължително ще е облечен с фланелка на Барса. Това носи късмет на баща му. Вижте интервю със стража на каталунците, поместено в "7 дни спорт".
   
- Идва Ел Класико, майката на всички битки. Така ли ще се окаже?


- Тези мачове са специални и медиите правят нужното, за да ги представят в истинския им блясък. Това са 3 точки срещу съперник, който винаги ни усложнява живота на "Камп Ноу". Идват след серия от мачове със слаба игра, което не бива да ни заблуждава.

- Реал М се измъчи срещу Цюрих, а в столицата открай време ги критикуват.

- На тях им липсва време за адаптация. Промяната в Реал бе много сериозна, и то във всички посоки: в ръководството на клуба, нов треньор, нови играчи. Имат нужда от време, за да се аклиматизират, но засега, макар и трудно, те все пак постигат резултати. Лидери са, а това означава, че се справят добре.

- Те са лидери, но отборът, който играе силно, е Барса. Фаворити ли сте?


- Не, няма фаворит в тези мачове. Като изключим двубоя на "Бернабеу" миналия сезон (6:2 за Барса), дербитата се решават винаги от малки подробности и детайли.

- След вашия рецитал срещу Интер имате ли същите предчувствия, както в дните преди 6:2 над Реал?


- Миналата година, честно казано, не очаквахме такъв резултат. Имаме добри предчувствия заради самочувствието, което ни дава играта ни, но ми се струва трудно да постигнем още един път 6:2.

- Нито Меси, нито Ибра играха с Интер, а Барса се справи. А с двамата...


- Пресирахме ги силно и излязохме да ги хапем до последната минута. Така ще излезем и в неделя. Отборът ни има такъв манталитет, сменят се само изпълнителите. Но Ибра и Меси ни дават много, те са ключови играчи.

- Може ли да се каже, че Кристиано е по-важен за Реал, отколкото Меси за Барса?

- Големите отбори не може да зависят от една звезда, а трябва да разчитат на качествата на много играчи. В този смисъл ние разполагаме с повече такива футболисти. А и без Кристиано те съвсем не са по-безопасни.

- Вие лично какво предпочитате - да играе или да не играе?

- Моето предпочитание е винаги да излизам срещу големи футболисти. Пък и разликата се усеща. Например при статичните положения той е много важен за Реал М. Почти всички мачове, в които играх срещу него, завършиха добре за нас, с изключение на онзи път, когато ни елиминираха от Шампионската лига. Той е много силен, има невероятна класа.

- Барса е отбор с школа, а Реал - клуб с портфейл и с чекова книжка, така ли е?


- Не обичам да сравнявам нашата школа с тази на Реал. Треньорът ни сполучи, като даде шанс и доверие на играчите от школата ни, които му се отплащат с добри игри.

- Кариерата ви върви успоредно с тази на феномен като Икер Касиляс. Не се ли ядосвате, че футболът е бил несправедлив към вас в това отношение?


- Не, нямам такова чувство. Моето признание и удовлетворение получих от спечелените титли с Барса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mallorca
29.11.2009 13:06

Барса Реал М 5 на 1 Барса шампиони *thumb_up*

ispan3ca
29.11.2009 12:52

браво на валдес ,перфектно изказване,самочувствие на място *thumb_up* VISCA EL BARCA *beer*

plamo_85
29.11.2009 12:27

Traxes довечера към 22:00 ще видим кой кого е ръфал *wink* А като гледам май Реал ще ръфа дръвцето

soni_14
29.11.2009 12:26

само така Валдес от едно педалче ли ще се страхуваш *thumb_up*

Traxes
29.11.2009 12:00

ще ръфаш ти.. бутонките им *lol* *lol*