Роналдо: Нека ме освиркват, така ставам по-силен

11:16
Роналдо: Нека ме освиркват, така ставам по-силен
Кристиано Роналдо излиза в първото си дерби срещу Барселона като играч на Реал Мадрид. Феновете на "белите" залагат много надежди на бързите крака на португалеца срещу настоящия шампион, и то на неговия стадион. Кристиано обаче не усеща треската на дебютанта, защото той е играч за големите мачове. И не му пука дали публиката на "Камп Ноу" ще го посрещне така, както посрещна сънародника му Луиш Фиго в мача с Интер - със зверски освирквания. Вижте интервю на настоящият носител на "Златната топка", поместено в "7 дни спорт".
   
- Кристиано, готов ли сте да започнете като титуляр на "Камп Ноу"?

- Мисля, че е нормално в момента да не съм в оптимална форма. Но искам да помогна на отбора.

- Това, че сте водачи в класирането, прави ли ви фаворити за мача?

- Аз мисля, че в такива двубои няма фаворити. Този, който е амбициозен, трябва да повярва, че е фаворит, за да може да спечели. Ние изключително много уважаваме съперника ни, но не се страхуваме от тях.

- Това, че публиката ще е срещу вас, мотивира ли ви допълнително?


- Аз ще почерпя сила от това. На всички стадиони в Англия ме посрещаха така, след като Португалия отстрани Англия на Световното първенство през 2006 година. Което не ми попречи да стана най-добрият играч във Висшата лига.

- Какво е необходимо да направи Реал, за да победи Барселона?


- Да играем добре и да отбележим повече голове от тях.

- Какво означава да играете "добре"?

- Не бива да се плашим от Барса. Освен това те няма да ни атакуват така, както срещу другите отбори, ще обърнат повече внимание и на защитата си.

- Искате ли Меси да играе?


- Великите футболисти винаги трябва да играят, ако имат тази възможност. Не знам дали ще бъде на терена, но и без Меси и Ибрахимович онзи ден (срещу Интер) Барса не се представи никак зле. Отборът им разчита на сработена система, в която всеки играч се чувства удобно. Меси има необикновени качества, но всеки в техния състав е много добър.

- Какво мислите за вашия личен двубой, за споровете кой е най-добрият футболист в света?

- Не се притеснявам за това. Просто искам да победим.

- Колко гола искате да вкарате в неделя?

- (Усмихва се) Десет-двадесет... Не знам дали е възможно.

- Прилича ли този мач на дербито Манчестър Юнайтед - Ливърпул?

- Класическите сблъсъци си приличат във всяка една страна. Това е така, защото хората ги обичат. В тях винаги има нещо специално.

- Имате ли неуредени сметки с Барселона, заради загубения финал на Шампионската лига с Ман Юнайтед (Барса би 2:0 в Рим)?

- Единствените неуредени сметки, които имам, са сметките за водата и за електричеството... Барселона играе добре, но каквото се е случило, остава в миналото. Аз съм в нов клуб, който е с психика на победител.

- Човек като вас, свикнал да побеждава, не се ли тревожи от миналата загуба?

- Това се случи преди доста време. Трябва да мислим за настоящето и за бъдещето. Миналото е полезно, защото можеш да се поучиш от него, но ние трябва да гледаме напред. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да спечелим. Нямам неуредени сметки с Барселона.

- Ще докажете ли на света, че можете да играете по-добре от Барселона?


- Това не е финал за Шампионската лига. Това е обикновен мач, в който можеш да спечелиш три точки срещу добър съперник. И какво, ако победим в неделя, а загубим следващия си мач? Тази победа ще ни даде ли точки и за следващия двубой?

- Кой бихте искали да привлечете в Реал от Барселона - Шави, Иниеста, Меси...

- Никой, макар че всички те са много добри футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
29.11.2009 17:05

Хаха ставал той по-силен.. *lol* Ще видиш довечера кой е най-добрият отбор в света и кой е най-добрият футболист *devil*

Sten4
29.11.2009 16:48

Ми хуу довечера ще станеш доста силен *thumb_down*

fucky
29.11.2009 16:15

Мерси кристиано. Преди бях за Барселона от испанското парвенство, но вече много ме дразнят, мислят се за непобедими с един МЕСИ , 1 меси не прави игра "барселонци" дано реал бие, да слезете на земята. *wink* ако не беше оня шанерския гол на Иниеста (мисля че) срещу Челси , нямаше да сте на финал. И каде каде Челси бяха по добри от вас *smile*

crissttiano
29.11.2009 15:16

fucky прав си за всичко но за къщата и аз имам къща на 3 етажа *joking* инъче искам да попитам какво да каже ЩЕ ПАДНЕМ ОТ БАРСА И ЗАТОВА НЯМА СМИСЪЛ ДА ИГРАЕМ ЛИ *lol* аре мислете малко бре лапета *sick* успех на Реал все пак Барса ги ненавиждам *wink*

fucky
29.11.2009 13:51

За кво го обиждате, немога да разбера? Всички отговори са точни.И + това, никога няма да му имате, парите и мацките с които е спал и колите и сичко друго каквото е видял.Българите са завидлив народ. Вие кога ще бъдете гаже на Парис Хилтон или на друга известна жена ? отговора е НИКОГА ! кога ще имате Бентли,Бугати,Ферари, и къща на 3 етажа ? НИКОГА ! аре да не изреждам други неща че ставате смешни.

jaws
29.11.2009 13:15

Вече просто се учудвам на глупостите които тоя човек ръси една след друга.Реал Мадрид щели да бият Барселона хахаха егати вица. *party* *lol* *lol* *joking*

FCBarca17
29.11.2009 12:57

бахти бица Юнайтед щели да размажат Мадрид, по-скоро обратното, пък да не говорим ако на Юнайтед им се падне Барса.

holliwood
29.11.2009 12:19

И Ман.Юнайтед ще ги размажат ако им се паднат в ШЛ *devil*

sasedq
29.11.2009 11:36

Кой бихте искали да привлечете в Реал от Барселона - Шави, Иниеста, Меси...

- Никой, макар че всички те са много добри футболисти.


Само че искате всичките но просто е невъзможно...

nCuXonaT
29.11.2009 11:33

"Аз съм в нов клуб, който е с психика на победител."
Преди,когато играеше в Юнайтед те уважавах,когато се махна те намразих,а след това изказване просто те презирам.Дано Барса ви попилеят днес...не си достоен за уважение...Веднъж червен,после бял - в нашите сърца ти си умрял!

Naiki_14
29.11.2009 11:22

Става по силен анала ти и по голям за да влизат още по черни и дебели!!!