Бардон: Заради такива неща ми идва да се откажа

13:24
Бардон: Заради такива неща ми идва да се откажа
В пореден мач Седрик Бардон бе сред най-добрите футболисти на Левски. Халфът има основна заслуга за вдъхновяващото представяне на "сините" срещу Литекс. Скандалите обаче изместиха фокуса на внимание от самата игра. След края на дербито французинът логично бе ядосан и разочарован от случилото и най-вече от пропуснатата възможност тимът да се върне в битката за титлата и да скъси дистанцията от лидера.

- Седрик, коментарът ви за мача?


- Изпуснахме победата с гол, който трябваше да бъде отменен. Има две нарушения преди него. Но за съжаление така се получи и срещата завърши наравно. Трябва да продължаваме напред. Няма какво друго да направим в момента.

- На кого бяха нарушенията?

- Гледайте записа. Не помня кой точно футболист на Литекс ги направи. Той ги дръпна назад и им попречи да изчистят топката.

- Отново сте много разочарован?


- Така е, защото Левски трябваше да бие Литекс. Показахме повече дух и характер, дори и с по-малко хора на терена. Жал ми е за момчетата, понеже заслужавахме да вземем мача. Жал ми е и за самия футбол. Наистина несправедливостите не ми дават мира. Вече 17 години се занимавам с футбол и заради разни подобни неща съм мислил да се отказвам.

- Мислите ли, че има тенденция да се свири срещу Левски, както твърдят от ръководството?


- Не искам да коментирам. Нормално е, когато ние правим грешки и нарушения, да ни наказват. Но когато и другите грешат, същото трябва да важи и за тях. Този мач трябваше да се играе по абсолютно различен начин.

- Съдията е обвиняван за много грешки, мислите ли, че ги направи нарочно?


- Не искам да мисля за това. Има хора, които се занимават с това. Казал съм и преди - вече разследват всеки мач. Дано разследват и този.

- Хареса ли ви играта на Левски?

- С 9 човека не се представихме никак зле. Даже играхме много добре според мен. Литекс също е добър отбор. Направо ми е лошо, че мачът се играе по този начин и отбори като Левски и Литекс стигат до такива сцени. Ние заслужавахме повече да победим.

- Не сте ли малко и вие виновни заради изравнителния гол, след като се прибрахте в края на мача?


- Ами, когато останеш с 9 човека срещу 10 и когато има две нарушения преди изравнителния гол, не сме виновни. Някои други са виновни.

- Девет точки е разликата с Литекс. Какви са шансовете за титлата и може ли да се борите за нея?

- Друг път, когато играем на "Герена", трябва да бием. Дано всички неща, които се случиха на мача, не са нарочни. Има много мачове до края. И те могат да сгрешат, и ние можем да бием всички и пак да сме шампиони. Дано не продължават да ни ощетяват. Иначе няма смисъл въобще да излизаме от съблекалнята.

- Участвали ли сте преди в подобен мач. С много картони, нерви, голове...


- Не искам да коментирам, за да не кажа някои глупости. Трябва друг човек да се занимава с тези неща.

- Това ли е най-силният мач на Левски този сезон?


- Играхме доста добре, но не се получава заради някакви глупости. Няма какво да се направи. Продължаваме напред.

- Феновете отново ви подкрепяха цял мач?


- Да, те виждат за какво става въпрос. Всички им благодарим.

- Срещата бе доста груба. Защо се получи така?

- Този мач започна добре, но заради някои много лоши неща стана лошо в края. Затова, както вече казах, съжалявам за футбола. Литекс и Левски са тимове, които знаят как се играе футбол. Жалко, че мачът се изигра по такъв начин.

- Зарядът на срещата ли е най-логичното обяснение за нервите в края?

- Когато чувстваш, че нещо не е наред, нормално е да се изнервиш и ядосваш. Това се случи с футболистите.

- Какво според теб трябва да е наказанието за рефера и трябва ли да има изобщо такива?

- Не е моя работа да коментирам това. Аз искам да имаме условия, при които да показваме максимума от своите възможности. Тогава самите ние, а и всички фенове, ще може да се наслаждаваме на играта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари