Конфликт между ръководство и футболисти в Берое

17:10
Конфликт между ръководство и футболисти в Берое
Ситуацията в Берое започва прогресивно да ескалира и след като през седмицата председателят на Съвета на Директорите на клуба Дамян Георгиев даде емоционална пресконференция за медиите, в която изрази разочарование от приказките на някои футболисти след мача с Миньор, че нямат какво да ядат, днес брифингът за журналисти на Илиан Илиев се превърна в публична среща между него и изпълнителният директор Геньо Петров.

Илиан Илиев защити играчите си срещу нападките и разкритикува Дамян Георгиев, че говори повече с медиите, отколкото с тях. Стана ясно, че над месец и половина футболистите не са имали среща с ръководител, който да им обясни ще има ли Берое бъдеще. Председателят на Съвета на Директорите е отказал да присъства пред играчите днес след изрична покана на треньора за това. Илиев обясни, че е била наложена забрана на играчите да се явяват на пресконференцията днес и да кажат мнението си, а те са искали освен всичко друго да се извинят за преувеличените думи за липсата на пари дори за храна. "Не мога да приема след първата загуба да се поставят под съмнение техните качества, морални и човешки и да се изкарват едва ли не меркантилни типове, че са казали, че има някакви проблеми в отбора", каза Илиев. Треньорът не скри разочарованието си, че ръководството настройва обществеността срещу определени футболисти като обяснява, че те са се веселили по дискотеките след мача с Перник.

"След като има такова нещо и щом знаят, че има, имаме вътрешен правилник и трябва да ги глобят, а не да говорят пред медиите", каза Илиев.

"Стават неща, които ме карат да не мога да приема, че ние работим за едно и също. Ние ли сме виновни, че за месец и половина стоим горе сами? На футболистите им трябват три думи - благодарни сме ви, продължавайте така, ние ще гледаме да оправим нещата", каза още треньора.

Илиев разкри, че самият той и всички футболисти искат да останат в Берое, но изрази съмнение, че ръководството искат те да продължат. "Аз и хората покрай мен за година и 10 месеца си дадохме част от себе си, далеч от семейството... И след това време някой идва и за два месеца казва който иска да си тръгва. Не е така, аз искам да продължа да работя, защото трудно се гради нещо и когато изведнъж стигнем до там да гледаме нещо, което се доближава до това, което искаме казваме - дайте да развалим и който не иска да не играе. Може да ме търсят от някъде, но аз искам да остана, имам вече връзка с този отбор и който и да ме потърси първата реакция е да искам да остана, защото не е лесно от нулата да почнеш, да минеш през всичките тези неща, да дойде в момента, в който цяла България да казва, че ние имаме отбор. Може да са куци, сакати, стари каквито и да е по единици, но ние имаме отбор", сподели треньора.

"Нямам оферта и първата опция моя ще е да искам да продължа тук. Кой би се отказал? Две години да дадеш за нещо, свикнал си с всичко и да
отидеш на ново място, където не знаеш какво ще стане, или да вземеш младежите, може да стане някога, но в тази ситуация в България всеки треньор минал от там е смачкан - Петър Миладинов, Иван Колев, Сашо Станков. Не вярвам всичките да са лоши треньор. Това е", допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация