Феновете на Литекс: Селяндурщина бе атаката на ложата

15:57
Феновете на Литекс: Селяндурщина бе атаката на ложата
Феновете на Литекс излязоха с декларацията, заклеймяваща обидите от страна на Георги Марков към ловешкия отбор след дербито с Левски.

"Ние, феновете на ПФК Литекс, обединени в Национален Фенклуб “ Литекс Ловеч” изразяваме искреното си възмущение от обидните квалификации отправени от председателя на Управителния съвет на ПФК Левски към отбора Ни и ръководителите на клуба.

Използваме повода, за да припомним на господин Марков, че “селяндурщината” е състояние на духа, несвързано пряко с конкретно местожителство и месторождение. Приемаме за проява на такава безумната агресия, застрашила здравето и живота на ръководителите на ПФК Литекс след края на срещата между двата отбора.

Припомняме факта, че град Ловеч е едно от най-старите населени места в Родината ни с голям и неоспорим принос към българската история и култура. Освен революционна столица на Апостола на свободата от града ни се води борбата за Независима Българска църква - борба която дава основите на Възраждането. Фактически след обсадата на средновековен Ловеч се възстановява Българската Държава (Второто Българско Царство). В града ни са се раждали и живели титанични за нашата история фигури.

Приемаме за нелепо определянето на ръководството и играчите на представителния отбор на град Ловеч като “селяндури”, само поради това, че бившия конституционен съдия не познава добре родната история и истински значимите неща в нея.

Използваме предоставената ни трибуна да се обърнем към ръководителите и треньора на ПФК Левски по повод продължаващите нападки към любимия ни отбор:

"Господа, искаме да Ви припомним доказаната в живота максима, че който сее ветрове, накрая жъне бури. Футбола е само една игра и победата в конкретен мач не може и не трябва да има по-голямо значение от живота и здравето на хората.
Ние се обявяваме против изявления насаждащи омраза и деление сред феновете. Българската футболна общност няма нужда от нови случаи “Младен” и “Гергана Орлова”!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nIkItyYy_yYy
27.11.2009 16:28

феновете на литекс пък са най-големите селяндури !!! *thumb_up*