Балъков: Дошло е време в българския футбол да се реже

16:10
Балъков: Дошло е време в българския футбол да се реже
Мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков заяви за пореден път на традиционната си седмична пресконференция, че се обявява за коренни промени в българския футбол.

"Дошло е време да се реже. Проблемът не е дали ще има или няма да има извънреден конгрес. Идната седмица със собственика на клуба Митко Събев ще излезем с конкретни факти и идеи за промените. Ние обаче не сме органът, от който зависят промените. Въпросът е тези, от които зависят, да ги реализират", заяви Балъков, който отново се застъпи за първенство с 10 отбора в елитната група.

"В България няма реален футболен бизнес. Разликата, оттам откъдето идвам и тук, е като между деня и нощта. В българския футбол се води фалшива политика. Няма закони, няма правила. Сключват се договори, но пари не се плащат. „Черноморец” е за спазване на договорите, но как да правиш професионален футбол в тези условия. Разбираемо е да има известни закъснения в плащанията, но това да не се прави нарочно и изкуствено. Порочна е практиката от типа дай сега да го вземем този футболист, пък да видим кога ще можем да го платим. И ангажиментите да се отлагат във времето", категорично се аргументира мениджърът на "акулите".

Запитан конкретно за финансовите неуредици около трансфера на Платини в ЦСКА, Бала посочи, че "червените" се бавят с плащането на ДДС-то и се надява проблемът да бъде решен на най-високо ниво – между собствениците на клубовете.

"Въпросът не е дали ще стигнем до съд, за да си получим дължимото. Въпросът е, че ние се заблуждаваме, че в България имаме вътрешен пазар. Има само няколко клуба, които плащат. Другите се надлъгват. Затова нямаме качествен футбол и качествени футболисти от българското първенство за националния отбор", завърши бронзовият медалист от САЩ 94.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

venticy
30.11.2009 17:13

Парите ( прекалено големи суми) опорочават спорта
Тотото убива истинския спорт - затова вече спорта стана тетьр сьс сценарий ...
Не че тетьрьт е лошо нещо ,напротив -само че поне да се играе от добри актьори , при нас са все по -малко , ние сме силни най вече в комедията
*stop*

venticy
30.11.2009 17:05

И три отбора да останат и по сто пьти да играят няма нищо да стане ... Трябва само да се набляга на правилна селекция в детско юношеските школи и да оставят поне за 1 година пьрвенството на самотек Без предварително уреждане на шампиона и изпадащите и нещата ще дойдат на място *stop*

venticy
30.11.2009 16:59

глупости на търкалета - в България отдавна няма качество не заради плащания, а заради шуробаджанащина на тати синчето чичовото и т. н Има и изключения , но те са малко и просто потвърждават правилото...Иначе парите са важни днешно време в спорта ама трябва да се плаща на правилните хора , не на некадърни връзкарчета , а на доказали се таланти и професионалисти в дадения спорт , това важи не само за футбола в Булгария , не само в спорта , но и във всички сфери на йивота в Булгария - изкувство , наука ,икономика , производство , търговия и пр. *stop*