Френски анти-расисти съдят тифози на Юве

19:41
Френски анти-расисти съдят тифози на Юве
Френска анти-расистка организация ще съди феновете на Ювентус, които скандираха расистки обиди срещу нападателя на Интер Марио Балотели по време на мача с Бордо тази седмица.

Международната лига срещу расизма и антисемитизма (LICRA) заяви в изявление днес, че ще поиска от френските власти да започнат разследване и да наложат най-строги санкции на извършителите, след като фенове на Ювентус обиждаха Балотели по време на двубоя от Шампионската лига срещу Бордо, загубен от "бианконерите" с 0:2.

Марио Балотели е италианец от ганайски произход и често е обиждан на расистка основа по време на мачовете от Серия "А". LICRA ще поиска и от УЕФА да реагира много сериозно по въпроса.

Както е известно, тифозите на Юве не веднъж поясняват, че не са расисти и скандират против Балотели, просто защото го мразят като играч и човек, а не заради цвета на кожата му.

Феновете също така напомнят, че в Ювентус са играли много тъмнокожи футболисти, като Едгар Давидс, Марсело Салайета, Оливие Капо, Лилиан Тюрам, а сега и Мохамед Сисоко. Привържениците обявиха, че никога не са скандирали против някой от тези футболисти, тъй като ги уважават и ги смятат за достойни личности.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sv_Bonev
27.11.2009 20:17

Say NO to racism ! Бели, черни, жълти - всички сме хора *stop*