Вдъхновен ЦСКА обърна Волфсбург и продължава да мечтае

21:19
Вдъхновен ЦСКА обърна Волфсбург и продължава да мечтае
ЦСКА Москва направи забележителен обрат срещу Волфсбург и постигна ценна победа с 2:1 като домакин в мач от Група С на Шампионската лига. По този начин двата тима се изравниха по точки и делят второто място в групата.

В началото на срещата "армейците" владееха повече топката и се бяха настанили в половината на "вълците". Дзагоев и Красич се опитваха да организират играта на руския тим и сърбинът на няколко пъти пробва пробиви по десния фланг, но за негово съжаление, той не успяваше да матира отбраната на гостите.

Първата опасна атака на "вълците" се превърна в гол. Обафеми Мартинс намери Един Дзеко зад гърба на защитата на ЦСКА. Босненецът овладя топката малко вдясно от вратата и с клиничен удар преодоля излезлия Акинфеев за 0:1.

След това попадение нещата на терена останаха същите. Домакините атакуваха, а немските шампиони се бяха дръпнали в своята половина и чакаха да видят какво ще измислят техните опоненти.

Въпреки териториалното превъзходство на ЦСКА, Волфсбург в 30-а минута бе близо до втори гол. Дзеко овладя коженото кълбо в пеналта на домакините и я върна на границата на пеналта, откъдето Мисимович стреля с всичка сила над гредата на Акинфеев.

Пет минути преди края на първата част Алексей Березутски направи страхотен пропуск, след като от два метра сам срещу Беналио той стреля в тялото на вратаря. Топката бе центрирара от корнер, след което стигна до Березутски, но той не успя да оползотвори тази стопроцентова голова възможност.

След почивката нещата на терена продължиха да се развиват по същия начи, както през първите четиридесет и пет минути. Домакините атакуваха, а немците се бранеха.

Павел Мамаев бе изведен на чиста позиция вляво от вратата на Волфсбург, но вратарят спаси удара на халфа. В 58-а минута обаче, ЦСКА най-накрая успя да пробие отбраната на "вълците".

Васил Березутски нахлу отдясно, върна на Алдонин, който центрира към непокрития Несид. Високият чех с глава не остави шанс на Беналио - 1:1.

"Армейците" продължиха да атакуват и в в 65-а минута Милош Красич в стил "Павел Недвед" овладя топката фронтално срещу вратата и отбеляза прекрасен гол с шут от над 30 метра за 2:1. Руснаците напълно заслужено постигнаха пълен обрат в срещата.

В последните минути Игор Акинфеев на няколко пъти направи страхотни спасявания и помогна на своите да устискат преднината си. От другата страна, Дзагоев можеше да реши всичко в 88-а минута след пас на Алексей Березутски. Нападателят на ЦСКА обаче не успя да преодолее Беналио. В крайна сметка ЦСКА Москва записа изключително важна победа, която ги остави в борбата за класиране на осминафиналите в Шампионската лига.

ЦСКА Москва - Волфсбург 2:1

0:1 Дзеко 19-а мин
1:1 Несид 58-а мин
2:1 Красич 65-а мин

ЦСКА Москва: Акинфеев, Игнашевич, А. Березутски, В. Березутски, Рахимич, Алдонин, Мамаев, Красич, Дзагоев, Шенников, Несид

Волфсбург: Беналио, Шафер, Рикардо Коща, Риетер, Гентнер, Мадлунг, Хасебе, Хосуе, Мисимович, Дзеко, Мартинс
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари