Бордо се подигра с Юве, французите биха с малко

23:34
Бордо се подигра с Юве, французите биха с малко
Бордо надигра и победи Ювентус с 2:0 в среща от група А на Шампионската лига.

Домакините, които вече се класираха за осминафиналите на турнира, владееха повече топката, комбинираха умело и се бяха настанили комфортно в половината на Юве. Защитата на торинци обаче се справяше умело и опасните положения пред Буфон не бяха особено много. В 38-а минута Шамах остана сам срещу вратаря на "бианконерите", но Буфон показа защо е вратар номер 1 в света и отрази удара на нападателя.

От другата страна, Юве бе тотално ялов в атака, като Дел Пиеро и Диего напълно разочароваха с изявите си, които доведоха до това, че торинци отправиха само един точен удар към вратата на Кюрасо. Амаури също пипна топката не повече от няколко пъти преди почивката. Италианците изглеждаха бавни и често спираха напористите пробиви на противника с груби фаулове, заради които Мело и Каморанези получиха жълти картони.

През второто полувреме отново Бордо започна по-добре и логично италианската отбрана се пропука в 54-а минута. След центриране от фаул, Амаури изпусна Менегацо, който с глава откри резултата.

След този гол Юве се опита да поизнесе играта в половината на жирондинците, но хубав удар на Диего бе отразен от Кюрасо по перфектен начин.

Двадесет и пет минути преди края в миг на гениалност Дел Пиеро пусна страхотен пас за Амаури на празна врата. Диего обаче, се хвърли да бележи и пропусна невероятна възможност да изравни.

След това обаче домакините отново натиснаха своя опонент и Менегацо с яростен шут бе близо до втори гол във вратата на Буфон.

В последните минути италианците пробваха натиск, но домакините успяха да задържат топката по-далече от вратата си и дори бяха по-активният отбор в самия край. В заключителните секунди Маруан Шамах с глава след корнер вкара втори гол за домакините. Така Бордо напълно заслужено взе трите точки и спечели група А.

Бордо: Кюрасо, Циани, Диара, Фернандо, Гуфран, Вендел, Плашил, Чалме, Планус, Тремойлинас, Шамак

Ювентус: Буфон, Кесерес, Легроталие, Киелини, Гросо, Мело, Сисоко, Каморанези, Диего, Дел Пиеро, Амаури


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Alcaida
26.11.2009 07:26

ПРОЧЕТЕТЕ ПЪРВИЯ КОМЕНТАР, КРЕТЕНИ *lol* Аз ви казах, че само по съставите ми е ясен победителя, а вие... вие сте мазни бели плъхове *beer* Евала на Бордо, лесна победа срещу италианския средняк !

Doc_Holliday
26.11.2009 00:16

Иначе се подигравате на Интер, а.СМЕШНИЦИ *lol* Айде земете го това 2-0 и кръгом марш към Италия да си купувате съдийте *party* *beer*

Kura_na_qnko
25.11.2009 23:48

Айде сега да видим дали ще има завръщане на Байерн.Ако ще спасяват сезона,сега е моментът!

okocha
25.11.2009 23:47

Виждам ги на 1/4 финал нататък - жребий *devil* *thumb_up*

CEC0_vg
25.11.2009 23:42

Играят си момчетата и това е. Евала им правя.

CEC0_vg
25.11.2009 22:47

Дано да победят Бордо. Давайтееее пичаги. *thumb_up*

klouna1
25.11.2009 21:25

але ти луд ли си къв си 2 на 1 за бордо *lol* *thumb_down*

Alcaida
25.11.2009 21:22

Така като гледам съставите *lol* просто не виждам шанс за Ювентус *beer* 2:1 за Бордо