Фъргюсън: Тази вечер ще предизвикам младите

17:58
Фъргюсън: Тази вечер ще предизвикам младите
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че ще използва голяма част от младите си играчи тази вечер срещу Бешикташ и допълни, че не е толкова притеснен дали неговия отбор ще завърши първи или втори в класирането на своята група в Шампионската лига.

Юнайтед вече се класираха за фазата на елиминациите в турнира, а Фърги заяви, че Федерико Македа, Габриел Обертан, Дани Уелбек, Ричи де Лает и Дарън Гибсън може да играят в някаква част от мача срещу турския отбор. Шотландецът заяви:

"Не мисля, че този път ще бъде от голямо значение дали ще завършим първи или втори в групата. Какво значение има? Ние все пак искаме да спечелим групата, защото това е най-доброто нещо, което можем да направим. Мачът е добре дошъл за мен, защото ще мога да опитам едно - две неща, въпреки че в мача с ЦСКА Москва ние бяхме доста отворени и в крайна сметка направихме фантастична среща. Днес ще предизвикам младите играчи. Гибсън, младият Рафа, това ще е голямо предизвикателство за всички тях. Може освен това да започна и с Обертан. Много е трудно да дадеш на всичките си играчи време за игра, когато имаш толкова голяма група. Всички имаме този проблем. Затова използваме Купата на Лигата и сега, след като за наша радост се класирахме по-рано за следващата фаза, вече ще мога да използвам младите и в Шампионската лига. Човек трябва да даде шанс на тези, които трябва да бъдат предизвиквани. Понякога във футбола идва момент, когато един играч трябва да получи своя шанс. Ние осъзнахме това през годините. Жалко е за по-старите, но рано или късно идва моментът, в който един млад играч показва класа и взима мястото на другиго. Дарън Гибсън, например, не играе достатъчно време, колкото му се иска, но вие виждате, че той прави конкуренция със Скоулс, Андерсон, Карик и Флетчър. Той обаче никога не е показвал, че например е недоволен. Момчето се справя добре на тренировките и знае, че всяко едно занимание си струва. Той има мотивация да тренира."

Фъргюсън не обяви дали Димитър Бербатов все пак ще започне като титуляр срещу Бешикташ тази вечер на "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари