Красив гол на Платини в Свиленград прати ЦСКА на 1/8-финал за Купата

15:19
Красив гол на Платини в Свиленград прати ЦСКА на 1/8-финал за Купата
Отборът на  ЦСКА победи при гостуването си на Свиленград с минималното 1:0 в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Единственото попадение падна в 76-а минута, след техничен удар с глава на Мишел Платини, който класира "армейците" за следващата 1/8-финална фаза на турнира.

Двата тима предлагат равностоен футбол, като си размениха по две чисти голови положение за първата част. В 34-а минута Тодор Христов от отбора на Свиленград бе изведен по чудесен начин сам срещу Ивайло Петров, но ударът му бе спасен от стража на "червените". На противоположната врата Йордан Тодоров можеше да изведе "армейците" напред в резултата, но засечената от него топка, след пас на Тодор Тимонов, премина покрай дясната греда на домакините.  Отново Данчо Тодоров в 42-а минута отправи опасен удар по посока вратата на Паскалев, но кълбото срещна гредата. В ответната атака Минков от домакините стреля от воле в аут, с което се изчерпаха интересните моменти за първата част.

През втората част домакините видимо отпаднаха физически и по-опасните положения бяха пред стража Паскалев. В 56-а минута удар на Спас Делев с глава премина над вратата на Свиленград, а малко по-късно опасно центриране на Николай Манчев бе пресечено от стража на домакините. Свиленград се опитваха предимно с далечни удари да затруднят Ивайло Петров, но стражът на "червените" показа стабилност при удари на Христо Петров и Генов. Все пак в 75-а минута "армейците" стигнаха до попадение. Центриране на Спас Делев в наказателното поле бе засечено с глава от тарана Мишел Платини. Топката описа великолепна траектория и влетя в мрежата на домакините. До края на срещата "червените" можеха да увеличат своята преднина, но слаба концентрация при завършването на атаките проявиха Спас Делев и Йордан Тодоров.

След последния съдийски сигнал реферът Цветан Кръстев бе наобиколен от играчи на домакините, които имаха претенции, че е трябвало да изпълнят корнер, а не да се свири край на мача.

Свиленград - ЦСКА - 0:1
0:1 - Мишел Платини - 76 мин.

Стартови състави:
Свиленград: Паскалев, Стефанов, Везалов, Младенов, Генов, Минков, Христов, Бояджиев, Х. Петров, Иван Янчев, Андонов

ЦСКА:
Петров, К. Стоянов, Иванов, Котев, Баес, Морозс, Янев, Тодоров, Тимонов, Ив. Стоянов, Платини

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

theman666
25.11.2009 18:22

САМО НЕ ЗНАМ КОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПОКРИЕ СЛЕД ТОЗИ "ФЕНОМЕНАЛЕН"МАЧ *lol*

sheffield
25.11.2009 17:05

яко е как феновете на Левски се покриваха докато падаха и чак ся почнаха да говорят *lol*

evgeni306
25.11.2009 16:17

смешници пълни,няма такива ливади като цскъто *lol*

CEC0_vg
25.11.2009 15:08

Браво на Сфините. Щом гранда на европа не могат да победят, значи са добри. *lol*

nasran_chorbar
25.11.2009 13:39

А най-добрите в чурбътъ - Грег Акселрод и Гардар Гунлаугсон защо не са в стартовия състав? *joking*