Няма замесени швейцарски рефери в тото-скандала

20:37
Няма замесени швейцарски рефери в тото-скандала
Швейцарски прокурори заявиха, че в разследването на огромната корупционна схема за уреждане на футболни срещи из цяла Европа, която бе разкрита от германската полиция през миналата седмица, не са замесени швейцарски клубове или рефери.

Швейцария е една от деветте страни, спомената в най-големия футболен скандал за корупция в Европа, като в доклада на германските прокурори се казва, че 28 мача в Швейцария са били уредени. Говорителят на швейцарската прокуратура заяви, че след разследване не е установено футболни ръководства или рефери в Швейцария да са замесени в корупционната схема.

От прокуратурата на град Бохум обявиха миналата седмица, че около 200 човека са били замесени в престъпна групировка, която е уреждала с цел печалба около 200 футболни срещи, играни в девет страни. Най-малко три от уредените срещи са от предварителните кръгове на Шампионската лига, а 12 са от Лига Европа, наследникът на турнира за Купата на УЕФА.Футболните двубои, за които се смята, че са били уредени, са се играли в Германия, Белгия, Швейцария, Хърватия, Словения, Турция, Унгария, Босна и Херцеговина и Австрия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация