Арсенал пожали Стандарт и вкара само два

23:34
Арсенал пожали Стандарт и вкара само два
Лидерът в група "Н" Арсенал победи белгийския Стандарт Лиеж с 2:0 в среща от пети кръг в груповата фаза на Шампионската лига.

"Артилеристите" беха пълни господари на терена, а двата гола аванс е най-малкото, с което можеха да спечелят срещата. Домакините излязоха напред в резултата в 35-а минута, при изключително любопитна ситуация. Момчетата на Венгер бяха останали с девет души на терена, след като Уилям Галас и Андрей Аршавин получаваха медицинска помощ извън терена. Товас Вермаелен отправи дълъг пас към Самир Насри, централния бранител на гостите сбърка, след което за французина не бе трудно да прати кълбото зад безупречния до този момент Болат. В края на полувремето далечен параболичен удар на бразилеца Денилсон се оказа непосилен за стража на белгийците и резултатът стана 2:0.

През втората част Уилям Галас бе заменен от Микаел Силвестър. след като се оказа, че сблъсъкът с Андрей Аршавин е бил сериозен и централният бранител не можеше да продължи срещата. в игра за Арсенал и лекувалия дълго време контузия Тио Уолкът, който се отчете с няколко добри пробива по дясното крило. Въпреки добрата игра на домакините, те не успяха да стигнат до трети гол, като с отлични намеси се прояви стражът на стандарт Болат. Вратарят спаси по брилянтен начин удари на Фабрегас, Денилсон, и Карлос Вела, и съхрани резултата 2:0 до края на срещата. В 87-а минута Гонзален от състава на гостите удари без топка капитана на Арсенал фабрегас и бе пратен под душовете от главния рефер Конрад Плауц.

В другата среща от групата АЗ Алкмаар и Олимпиакос направиха скучно 0:0

Арсенал - Стандарт Лиеж - 2:0
1:0 - Насри - 35 мин.
2:0 - Денилсон - 45 мин.


Арсенал: Алмуния, Гибс, Ебуе, Галас, Вермаелен, Сонг, Денилсон, Фабрегас, Насри, Аршавин, Карлос Вела

Стандарт Лиеж: Болат, Камазото, Фелипе, Мангала, Саар, Гонзалес, Далма, Мулемо, Гору, Витсел, Мбокани

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
24.11.2009 21:20

твърда 1-ца,резултат нз но най-верояно 3-1 или 3-0