Глобиха Юве с 20 000 евро за гаврата с Балотели

18:54
Глобиха Юве с 20 000 евро за гаврата с Балотели
Отборът на Ювентус бе глобен с 20 000 евро, след като феновете на тима пееха обидна песен към нападателя на Интер Марио Балотели през уикенда, съобщиха от италианската лига.

Запаляковците на "бианконерите" пееха по време на победата с 1:0 над Удинезе в неделя: "Ако скачаш нагоре и надолу, Баллотели ще умре". Веднага в Италия се появи дебат дали песента за нападателя, който е тъмнокож, е расистка. Дисциплинарната комисия реши, че песента е "обидна и призовава за насилие", но не и че е расистска. През миналия сезон, "старата госпожа" трябваше да играе един мач без публика, след като феновете пееха - "няма черни италианци" срещу Балотели по време на мача с Интер в Торино. Феновете на Юве пеят новата песен от няколко месеца насам, но тъй като дербито с "нерадзурите" се задава след две седмици, властите решиха да наложат глоба на "бианконерите".

Дисциплинарната комисия реши също така десният бек на Интер Майкон да пропусне дербито с Ювентус, тъй като като получи два мача наказание за изгонването си, след като напсува рефера на мача с Болоня, спечелен с 3:1.

Междувременно, отборът на Болоня пък избегна дисциплинарни санкции, след като се появиха информации за маймунски звуци срещу Балотели. Лигата обаче наказа Леандро Ринаудо от Наполи и Хулио Круз от Лацио с по три мача, след като двамата се сбиха по време на неделното нулево равенство между двата тима в мача, който се игра в Неапол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

olgarizova
04.12.2009 13:12

Вижте разликата в държавите ! В Италия за такава песен глобяват с 20 000. А ние в затъналата мизерия пееме 10 пъти по-лоши песни за футболистите и никой нищо не прави ? Цитирам - агитката на ЦСКА : Гунди е разложен труп шалялялял... И всеки седи и си чеша...

zizinho
25.11.2009 18:13

дали бял , дали черен все е човешко същество!важното е какъв футболист....

DeviLLmaN90
24.11.2009 23:07

И кво като е черен? Да не би той да избира къв ще се роди? Я си представи, че ти се беше родил черен и тифозите пееха катава песен за теб. Щеше ли да говориш така и да ти е хубаво?