Хърватската полиция арестува словенец, замесен в тото-скандала

16:53
Хърватската полиция арестува словенец, замесен в тото-скандала
Хърватската полиция арестува словенски гражданин, който е заподозрян, че е участвал в огромната корупционна схема за уреждане на футболни срещи из цяла Европа, която бе разкрита от германската полиция през миналата седмица.

От полицията разкриха, че Драган Михелич, на 38 години, е бил задържан на границата със Словения, когато се е опитал да влезе в Хърватия. Заповедта за неговия арест е била издадена в Германия. Германските власти го подозират в измама и пране на пари във връзка с уредените мачове. Михелич е задържан и съдия Ратко Счекич съобщи, че Германия е поискала официално екстрадирането на словенеца. От прокуратурата на град Бохум обявиха миналата седмица, че около 200 човека са били замесени в престъпна групировка, която е уреждала с цел печалба около 200 футболни срещи, играни в девет страни.

Най-малко три от уредените срещи са от предварителните кръгове на Шампионската лига, а 12 са от Лига Европа, наследникът на турнира за Купата на УЕФА. Според информация на германските власти са уредени младежка квалификация и доста срещи от долните германски дивизии. Полицията вече арестува 15 души в Германия за участие в конспирацията и още двама в Швейцария. Футболните двубои, за които се смята, че са били уредени, са се играли в Германия, Белгия, Швейцария, Хърватия, Словения, Турция, Унгария, Босна и Херцеговина и Австрия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация