Стълб в защитата на Левски се размина с операция

08:32
Стълб в защитата на Левски се размина с операция

Централният защитник на Левски - Келиан ван дер Каап, няма да се нуждае от операция. Нидерландецът пропусна дербито с ЦСКА (1:0) поради контузия в коляното и гледа мача от трибуните. Въпреки че първоначално се предполагаше, че той ще трябва да претърпи операция и че най-оптимистичният сценарий за връщането му на терена е през пролетта, от „Герена“ вече са по-спокойни за състоянието на играча.


Ван дер Каап участва в тренировките на отбора вчера, като започна с бегови упражнения. Очаква се той да бъде готов за домакинството на Берое в петък, макар че не е сигурно дали Станислав Генчев ще го пусне от първата минута. По време на мача срещу ЦСКА на неговата позиция игра Кристиан Макун, който се справяше с по-неудобната позиция отдясно в тройката защитници.

 

Келиан ван дер Каап се утвърди като ключов играч в схемата на треньора, благодарение на отличното си представяне и типичната нидерландска школа при изнасяне на топката. Той пристигна на стадион „Георги Аспарухов“ през зимата на 2022-а година, като алтернатива на Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба, които вече не са част от отбора. Ван дер Каап бързо се превърна в основен играч за „сините"“и до момента има 94 мача и един гол във всички турнири, който отбеляза в мача за Суперкупата срещу Лудогорец на 1 септември 2022-а година. В началото на годината той поднови договора си с клуба до лятото на 2026-а година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация