В Рубин не са взимали пари от три месеца

11:55
В Рубин не са взимали пари от три месеца
Шампионът на Русия - Рубин Казан, е закъсал сериозно за пари. Това разкри треньорът Курбан Бердиев в навечерието на мача утре срещу Динамо Киев в група F на Шампионската лига. При успех у дома руснаците ще си отворят широко вратата към следващата фаза на турнира. След ІV кръг Рубин е втори с 5 точки, толкова има и Барселона. Динамо е четвърти с 4 точки. Лидер е Интер с 6.

"Всички говорят: "В Рубин пари бол. Истината обаче е друга. Футболистите не са взимали заплати от няколко месеца. Може да ги питате", коментира наставникът в обширно интервю за "Спорт-Експрес". "После спонсорите ще покрият всичко, но днес няма пари. Увещаваме играчите да потърпят. Премиите ще платим, а заплати - не. На 5 декември ще станат три месеца, откакто не са взимали заплати. Засега срещаме разбиране от страна на футболистите, но когато им предлагат суми, на които ние не можем да отговорим, трябва да разговаряме с тях", казва още Бердиев.

Според него две основни фигури ще напуснат тима. "Рязанцев и Домингеш юридически имат право да си тръгнат. Останалите са с договори. Прекрасно разбирам, че ако има сериозно предложение, което да удовлетворява клуба и играча, ще го разгледаме. Шефовете по принцип са против да продаваме когото и да било", завършва треньорът.

В неделя в руските медии се появи информация, че Рубин се интересува от българския национал Благой Георгиев, който има оферта и от ЦСКА Москва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация