Северна Ирландия ни набиха канчето насред Белфаст и ни показаха, че сме кръгла нула

23:46
Северна Ирландия ни набиха канчето насред Белфаст и ни показаха, че сме кръгла нула

България катастрофира тежко с 0:5 при гостуването си на Северна Ирландия в Лига на нациите. По този начин "лъвовете" регистрираха първо поражение под ръководството на Илиан Илиев и своето най-голямо от пет години насам, когато бяхме разбити с 0:6 от Англия в София.

Халфът Айзък Прайс записа хеттрик в нашата врата, вкарвайки в 15-ата, 29-ата и 81-ата минута. Игралият много силно Дион Чарлс и резервата Джош Мадженис реализираха другите голове. Българският капитан Кирил Десподов пропусна дузпа в края на първото полувреме. Поражението дърпа "лъвовете" надолу в групата, като два кръга преди края на борбата вече сме на трета позиция.

Наставникът на "трикольорите" Илиан Илиев направи промени в сравнение с 11-те, които започнаха срещу Люксембург (0:0) преди няколко дни. На местата на наказаните Александър Колев, Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер започнаха Мартин Минчев, Симеон Петров и Християн Петров. Серкан Юсеин пък смени Валентин Антов в центъра на терена.

Домакинският отбор поведе в 15-ата минута. Нападателят на Болтън Дион Чарлс финтира ловко Живко Атанасов и с прецизен пас с десен външен намери Айзък Прайс на седем-осем пред вратата на Димитър Митов. Последва голов изстрел и 1:0 за "зелено-белите". Това беше първото попадение, което България допусна в настоящия сезон от Лига на нациите.

В 29-ата минута Северна Ирландия удвои. Головата атака на домакините този път започна от техния вратар Пиърс Чарлс, който изнесе топката с отличен пас по тревата. След секунда последва отличен рейд на Броуди Спенсър по левия фланг, за да дойде удар на Айзък Прайс за 2:0.

Докато публиката на домакините пееше и се радваше на втория гол, Броуди Спенсър шутира от границата на наказателното поле, топката се отби в страничната греда, а след това в крака на българския вратар и се спря в мрежата - 3:0 за британците.

В края на първото полувреме България получи право да изпълни 11-метров наказателен удар, след като VAR сигнализира за задържане на Мартин Минчев в пеналтерията на Северна Ирландия. Кирил Десподов заложи на силен изстрел, но топката се отби в горната греда и резултатът се запази 3:0 за хората на Майкъл О'Нийл.

На почивката българският наставник направи две промени в своя състав - Здравко Димитров и Валентин Антов смениха Радослав Кирилов и Серкан Юсеин. В 48-ата минута Мартин Минчев засече топката с пета след подаване отдясно пред вратата на Северна Ирландия, но топката излезе в аут.

В 68-ата минута попадение Дион Чарлс намери мрежата зад Димитър Митов, но попадението на нападателя беше отменено правилно заради засада.

В 81-ата минута обаче Айзък Прайс все пак намери седемте метра за 4:0. Халфът на Стандард Лиеж реализира с красив изстрел в далечния ъгъл и оформи своя хеттрик. Малко след това героят на вечерта беше сменен под овациите на пълния "Уиндзор Парк".

Нещата обаче станаха още по-зле в последната минута от редовното време. Пол Смит намери резервата Джош Мадженис, последва изстрел от десетина метра, топката се отби в горната греда и се спря в мрежата зад Димитър Митов - 5:0 за Северна Ирландия.

СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ 5:0 БЪЛГАРИЯ

1:0 Айзък Прайс 15'
2:0 Айзък Прайс 29'
3:0 Димитър Митов 32'-а.
4:0 Айзък Прайс 81'
5:0 Джош Мадженис 89'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари