Тежко изпитания в Белфаст за България, имат ли сили нашите за нова победа над Северна Ирландия?

07:26
Тежко изпитания в Белфаст за България, имат ли сили нашите за нова победа над Северна Ирландия?

Националният отбор на България излиза срещу Северна Ирландия тази вечер в двубой от Лига на нациите. "Лъвовете" спечелиха преди месец срещата в Пловдив с 1:0 и сега връщат визитата на "Уиндзор Парк". Битката ще започне с първия съдийски сигнал на французина Жером Брисар в 21:45 часа.

 

Футболистите на Илиан Илиев имат пет точки в своя актив, като България няма загуба под ръководството на варненския специалист, заменил преди близо година сърбина Младен Кръстаич. С някогашния халф на Бенфика начело нашите имат две победи и седем равенства, последното от които дойде срещу Люксембург на лошия терен под тепетата.

 

В срещата с представителите на Великото херцогство на стадион "Христо Ботев" българският тим даде наведнъж три жертви - заради картони сблъсъка в Белфаст пропускат Фабиан Нюрнбергер, Алекс Петков и централният нападател Александър Колев. Към тях трябва да прибавим и Илия Груев, който влезе в лазарета след тежка контузия по време на мач от Чемпиъншип в началото на месеца.

 

Тези липси принудиха Илиан Илиев да реагира преди качването на самолета за Северна Ирландия, като селекционерът призова левия бек на Локомотив (Пловдив) Ангел Лясков. Повиквателна имаше и за бранителя на Левски Кристиан Димитров, но лекарска забрана остави опитния футболист в София.


Трите точки довечера са еднакво важни и за двата отбора. С победа "лъвовете" ще имат шанс да оглавят групата, в зависимост и от случващото се в мача Беларус - Люксембург. Успех за наследниците на Джордж Бест пък ще значи, че България със сигурност ще падне на трета позиция в групата.


Припомняме, че първото място в крайното класиране в групата ще ни прати със сигурност във второто ниво на Лига на нациите. Втората позиция пък праща на плейоф с някой измежду третите отбори в групите от по-горното ниво - към момента това са Албания, Ейре, Словения и Исландия.


Северна Ирландия - България


Вероятен състав на България:


Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Симеон Петров, Християн Петров, Георги Костадинов, Валентин Антов, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Георги Минчев, Радослав Кирилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация