Кварацхелия е №1 в Серия "А" за септември

17:11
Кварацхелия е №1 в Серия "А" за септември

Звездата на Наполи Хвича Кварацхелия беше избран за носител на месечната награда на Серия А за най-добър играч в първенството за септември, обявиха от италианския елит. Крилото ще получи наградата си преди началото на домакинския мач на своя отбор срещу Лече на 26 октомври.

Кварацхелия събра най-много гласове в онлайн вота сред футболните фенове по света, като останалите номинирани бяха Бремер от Ювентус, Кастро от Болоня, Патрик Кутроне от Комо, Федерико Димарко от Интер и Кристиан Пулишич от Милан, който изглеждаше като фаворит за приза със своите три гола и една асистенция в шампионата миналия месец. От друга страна грузинският национал се разписа веднъж при успеха на Наполи с 2:0 над Монца, а за победата с 4:0 над Каляри се отчете с гол и асистенция. Така той спечели месечната награда при футболистите подобно на своя наставник Антонио Конте, който беше отличен сред треньорите в Серия А.

“Множеството гласове, които получихме в онлайн платформата, показват желанието на многото фенове да участват в изборите в Серия А. Кварацхелия е символ на Наполи и на цялото ни първенство. Един изключителен играч, който винаги може да реши даден мач с качествените си отигравания. Също така е позитивна фигура за младежите, тъй като е символ на отдадеността и решителността, които са нужни за постигането на амбициозни резултати. Със своето четвърто отличие за Играч на месеца крилото на Наполи се изравнява с Пауло Дибала, като те са футболистите, които са спечелили приза най-много пъти”, заяви изпълнителният директор на Серия “А” Луиджи Де Сиерво.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация