Юрген Клоп си намери нова работа

17:58
Юрген Клоп си намери нова работа

Бившият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп официално си намери нова работа. Германският треньор ще стане глобален ръководител на футбола в Ред Бул, като това ще стане факт от 1 януари 2025 г. и бе потвърдено официално и от концерна.

Преди това новината бе разпространена ексклузивно от журналиста на Sky Germany Флориан Плетенберг. Твърди се още, че Клоп вече е подписал дългосрочен договор.

Специалистът ще има любопитна клауза в контракта си. Тя ще му позволи да напусне новата си длъжност, в случай, че има възможност да стане селекционер на Германия - работа, за която Клоп е спряган от години.

Така от януари месец той ще съветва всички отбори под шапката на Ред Бул (Лайпциг, Залцбург, Ню Йорк Ред Булс и други) по треньорски въпроси, философия на играта, развитие и трансфери на таланти/треньори и подобни. Заслугата за привличането на Клоп е най-вече на Оливер Минцлаф, настоящият главен изпълнителен директор по корпоративни проекти и инвестиции“ в Ред Бул.

57-годишният Клоп напусна Ливърпул през лятото след девет години начело на мърсисайдци. Оттогава той си даде почивка и обяви, че не иска да заема треньорски пост за една година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация