Спартак Варна възкръсна от пепелта и осъществи фамозен обрат срещу Локо София

19:38
Спартак Варна възкръсна от пепелта и осъществи фамозен обрат срещу Локо София

Спартак Варна победи драматично Локомотив София с 3:2 в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Въпреки проблемите, които тресат клуба, “соколите” успяха да стигнат до обрат, след като отстъпваха с 0:2 след само 13 минути игра. Краси Станоев вкара след по-малко от 120 секунди игра, а след това Анисе Бру реализира второ попадение (13’). Спартак обаче се активизира и до края на двубоя беше доста по-активен. Кристина Илич успя да върна едно попадение преди края на първата част (28’), а след това Ахмед Ахмедов изравни в 60-ата минута. Във финалните секунди пък в герой се превърна Ивей Ромееш (90’), който донесе успеха на своя тим.

Това беше първи мач за Антон Велков, който се завърна начело на Локомотив. За Спартак пък срещата беше последна, за която са осигурени средства от вече бившия собственик Павлин Николов. След нея бизнесменът се оттегля от клуба и към момента бъдещето на “соколите” е под въпрос.

Двубоят започна вихрено и първата ситуация се откри още във втората минута. Тогава Ивей Ромееш проби отдясно и отправи остро центриране по земя към Ахмед Ахмедов. Голмайсторът на “соколите” овладя, обърна се и от близка дистанция стреля, но Любенов спаси.

Веднага с ответната контраатака резултатът бе открит. Избита топка напред стигна до Аралица, който подаде към Анисе Бру. Нападателят получи малко след границата на наказателното поле, но се засуети и не успя да отправи изстрел веднага. Така той подаде на Краси Станоев, който беше до него. Опитният футболист на “железничарите” стреля и прати топката в мрежата за 0:1.

Спартак веднага се втурна в атака и натисна своя съперник, но в 7-ата минута можеше да допусне втори гол. При едно опасно центриране отдясно Ангел Грънчов скочи да избива, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В 13-ата минута гостите реализираха втори гол. Аралица отправи прекрасно диагонално подаване към нахлуващия в наказателното поле Бру. Нападателят се едно докосване се справи с излезлия Мартин Величков и на опразнената врата вкара за 0:2.

В 22-ата минута отново Анисе Бру излезе на чиста позиция сам срещу Величков, но този път вратарят на Спартак успя да избие.

6 минути по-късно обаче домакините се завърнаха в срещата. Кристиан Илия проби отдясно, справяйки се с Атска, и центрира меко към далечната греда. Там Виктор Митев също отправи центриране, но топката бе изчистена. Тя дойде удобна футболист на домакините, който стреля от движение, но защитник на гостите изби. Кълбото обаче стигна до Илич, който от близко разстояние стреля и вкара за 1:2.

В следващите минути до края на полувреме “соколите” натиснаха своя съперник в търсене на изравнително попадение. При една от атаките на тима Лесняк стреля от над 25 метра, но Любенов показа рефлекс и изби в корнер.

Дъждът определено се усили през второто полувреме и метеорологичните условия станаха тежки за игра във Варна. В 53-ата минута Атска стреля, но вратарят на Спартак спаси.

В 60-ата минута натискът на домакините даде резултат и те изравниха. Познатата комбинация между Антонио Вутов и Ахмед Ахмедов доведе до това нападателят на “соколите” да бъде изведен на удобна позиция. Останал сам срещу вратаря Ахмедов не сбърка и направи резултата 2:2.

След второто попадение Спартак организира още една добра контраатака, в която можеше да реализира трети гол. Изстрел на Ивей Ромееш по диагонала обаче премина встрани от вратата. Натискът на варненци ставаше все по-осезаем и втората част на второто полувреме се играеше главно в половината на Локомотив. В 82-ата минута футболистите на Спартак искаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле след изстрел на Ромееш, но главният съдия остана безмълвен.

В 90-ата минута логичното се случи и Спартак обърна резултата. Ахмедов бе изведен по прекрасен начин сам срещу Любенов, но беше притиснат от бранител на “железничарите”. Нападателят стреля, но вратарят спаси, а след това и Мамаду Диара се опита да изчисти. Топката обаче дойде удобна на Ивей Ромееш, който на празна врата вкара за 3:2.

С тази победа Спартак се изкачва до четвъртото място, изпреварвайки градския съперник Черно море. Локомотив от своя страна остава 14-ти с 10 точки.

СПАРТАК 3:2 ЛОКОМОТИВ

0:1 Красимир Станоев (2)
0:2 Анисе Бру (13)
1:2 Кристиан Илич (28)
2:2 Ахмед Ахмедов (60)
3:2 Ивей Ромееш (90)

Стартови състави:

Спартак: 76. Мартин Величков, 3. Матео Патрешило, 4. Франьо Пърце, 5. Йоан Бауренски, 8. Филип Лесняк, 11. Виктор Митев, 14. Ивей Ромееш, 16. Кристиан Илич, 29. Ахмед Ахмедов, 39. Антонио Вутов, 44. Ангел Грънчов;

Локомотив: 24. Александър Любенов, 5. Атанасиос Пицолис, 12. Бруно Франко, 31. Красимир Станоев, 26. Мамаду Диара, 4. Диме Димов, 13. Селсо Рапосо, 47. Стефан Ламбезе, 29. Анте Аралица, 3. Нтоналнто Атска, 11. Анисе Бру.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация