Цирк "ЦСКА" продължи да забавлява цяла България и срещу Септември

19:38
Цирк "ЦСКА" продължи да забавлява цяла България и срещу Септември

ЦСКА изненада неприятно феновете си при завръщането на тима на стадион "Васил Левски", след като допусна малко очаквано домакинско поражение с 0:1 от Септември в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение вкара Бертран Фурие в 39-ата миинута.

След почивката гостите нацелиха и греда чрез капитана Чандъров, а в отбрана демонстрираха много стабилна игра, въпреки че бяха с две 17 и 18-годишни момчета, които не допуснаха чисто голово положение пред Шейтанов.

Към края на двубоя изигралият отличен мач Митко Митков бе изгонен от игра, но и това не попручи на Септември да вземе трите точки.

От своя страна футболистите на Александър Томаш не направиха почти нищо в атака, изключвайки няколко индивидуални пробива на Фаетон, а нескончаемите центрирания и дълги пасове от всяка точка на трена не им донесоха нищо положително. За да стане вечерта още по-лоша за "червените", цели трима техни състезатели напуснаха принудително терена с травми.

Двубоят се проведе на стадион "Васил Левски", където "червените" се завърнаха след над едномесечно отсъствие, тъй като не можеха да използват съоръжението заради концерти на Ед Шийрън и Андреа Бочели.

Сред 11-те на ЦСКА София имаше доста промени в сравнение с тези, които започваха в предишните шампионатни двубои. На пейката останаха Коялипу, Локило, Линдсет и Вион за сметка на Исека, Илиев, Хайнц и Турицов.

Треньорът на гостите от Септември Николай Митов пък прояви голяма смелост що се отнася до титулярния състав, в който се открояваха Йонашчъ и Полендаков - футболисти, които са съответно на 18 и 17 години.

Непосредствено преди мача двата отбора поздравдиха легендарния вратар на ЦСКА Георги Велинов, който днес навършва 67 години.

Логично двубоят започна с натиск на домакините. Първата по-сериозна опасност пред вратата на Септември дойде в 16-ата минута. Фаетон проби отляво и центрира от аутлинията към Илиев, който стреля с глава, но в аут.

В 22-ата минута Рупанов свали за Фурние, който за момент се озова очи в очи срещу Бусато, но се засуети при овладяването на топката и притичалият Купър изчисти в корнер. След неговото изпълнение Рупанов стреля с глава в аут.

В тази ситуация централният защитник на "червените" Лиъм Купър получи контузия и бе заменен от Кордоба.

ЦСКА София отговори с далечен шут на Пинто в 27-ата минута, а Шейтанов улови.

В тази част от мача Септември демонстрираше не само добра игра в отбрана, но и направи няколко опасни набега в атака. При един от тях, в 39-ата минута Чандъров овладя на тридесетина метра пред вратата на "червените" и пробва подаване. То рикошира в крак на бранител и се получи като извеждащ пас към Фурие, който с едно докосване простреля Бусато от 11-12 метра.

Голмайсторът провокира феновете на ЦСКА след попадението си и получи няколко бутилки.

В 45-ата минута се получи любопитна ситуация. Реферът Стоян Арсов отсъди фал за домакините на сантиметри от наказателното поле. ВАР арбитърът Владимир Вълков обаче го извика, защото ако това бе нарушение, трябваше да последва дузпа, тъй като всичко се случи на линията. Съдията изгледа видеото и прецени, че съприкосновението е твърде леко и не отсъди 11-метров наказателен удар, което изглеждаше по-скоро като правилно решение.

Слабата игра на "червените" през първата част принуди Томаш да направи две смени на почивката. Коялипу и Линдсет влязоха на местата на Хайнц и Илиев.

В 53-ата минута Етоо отправи добър изстрел от дистанция, но той попадна право в ръцете на Шейтанов. Секунди по-късно Фаетон осъществи отличен пробив отляво и върна великолепно назад по земя, където Линдест и Коялипу си попречиха при удара на норвежеца от десетина метра и той отиде в тъч.

В 57-ата минута Септември за малко не вкара втори гол. Рупанов намери Чандъров след центриране от фал. Капитанът на гостите отправи параболичен удар с глава, който се отби в сглобката на горния ляв ъгъл.

В 67-ата минута Етоо се контузи и напусна игра за сметка на Вион. Само 180 секунди по-късно Коялипу отправи удар от границата на големия пеналт, а Шейтанов изби.

В 87-ата минута Септември остана с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон за Митков, който фаулира съперников футболист. Секунди след това и домакините останаха с 10 човека след контузия на Делова и липса на повече смени.

До края на срещата хаотичният натиск на домакините не даде резултат и те допуснаха една малко очаквана загуба точно преди дербито с Левски. Двата отбора се изправят един срещу друг в следващия кръг, а добрата новина за "червените" е, че сега предстои пауза заради националните отбори и едва след нея ще се проведе сблъсъка със "сините".

ЦСКА - СЕПТЕМВРИ 0:1

0:1 Бертран Фурие 39'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация