Ливърпул трябваше да се потруди здраво за успеха срещу Кристъл Палас

17:13
Ливърпул трябваше да се потруди здраво за успеха срещу Кристъл Палас

Ливърпул постигна шестата си победа от началото на сезона в Премиър лийг, след като надделя с 1:0 над Кристъл Палас на “Селхърст Парк”. Диого Жота (9’) даде ранна преднина на гостите, които доминираха много сериозно преди почивката. Мърсисайдци обаче пропуснаха няколко възможности да увеличат преднината си, като Жота спокойно можеше да завърши двубоя с хеттрик, но пропусна две чисти ситуации. Салах също пропиля добра възможност и след това мачът стана труден за тима на Арне Слот, защото Кристъл Палас започна да атакува по-сериозно. Алисон направи две-три спасявания, след което получи контузия и трябваше да бъде заменен от дебютанта Витеслав Ярош. Все пак Ливърпул запази резултата, регистрира поредна суха мрежа и така увеличи аванса си на върха пред Манчестър Сити и Арсенал, които по-късно днес играят съответно с Фулъм и Саутхамптън.

Арне Слот през седмицата стана първият мениджър в историята на Ливърпул, който печели осем от първите си девет мача начело на отбора. Нидерландецът направи четири промени от срещата с Болоня. Костас Цимикас започна вместо Андрю Робъртсън, а Къртис Джоунс замени Доминик Собослай в халфовата линия. Коди Гакпо пък стартира за сметка на Луис Диас. Диого Жота бе на върха на атаката, а Дарвин Нунес седна на пейката. Федерико Киеза не бе групата, както и Куивин Келъхър.

В състава на домакините имаше две корекции от двубоя с Евертън. Трево Чалоба, който дебютира за Палас, и Исмаила Сар започнаха на местата на Камада и Матета.

Само след 22 секунди игра топката се озова във вратата на Алисон, след като Нкетия засече отблизо ниско подаване на Сар. Това попадение правилно бе отменено заради засада. Лондончани продължиха да стоят добре, но това продължи само до осмата минута, когато Ливърпул поведе при първата си добра ситуация.

Цимикас изведе Гакпо по левия фланг, след което нидерландецът много прецизно центрира по земя към Жота. Геи не посегна към топката, която мина зад гърба му, след което португалецът изпревари Чалоба и засече отблизо.

Ливърпул продължи да контролира изцяло двубоя, като гостите владееха топката в над 75% от времето. В 34-тата минута Жота, който днес записа стотния си мач като титуляр за мърсисайдци, пропусна да отбележи втори гол. Гравенберх и Салах комбинираха много добре отдясно, след което нидерландецът подаде перфектно в наказателното поле към Жота, който обаче не успя да уцели добре топката от прекрасна позиция.

В 40-ата минута Ван Дайк се извиси и засече с глава центриране от корнер, но ударът му премина над вратата.

Кристъл Палас нанесе първия си удар в добавеното време на първата част. Цимикас изпусна Сар, който бе изведен от Лакроа и стреля по земя, но Алисон се намеси много добре и изби, след което Конате попречи на Нкетия да направи добавка.

Собослай замени Мак Алистър за началото на второто полувреме. В 56-ата минута гостите имаха чудесна възможност, след като Ван Дайк изведе с прекрасно подаване Салах, който стреля от въздуха, но Хендерсън спаси. В 61-вата минута и Жота пропусна с глава, след като бе оставен непокрит и засече центриране на Александър-Арнолд от фаул, но португалецът не бе точен и чиста позиция.

Три минути по-късно Кристъл Палас стигна до втората си възможност, след като Матета, който се появи като резерва изведе Нкетия, но Алисон отново спаси.

Домакините влязоха в добър период от в следващите минути Алисон още два пъти трябваше да се намесва. Първо след удар на Езе от границата на наказателното поле, а след това бразилецът боксира и центриране от корнер. Лондончани имаха претенции за дузпа за евентуално нарушение на Ван Дайк срещу Геи. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но нарушение нямаше.

Лошата новина за Ливърпул бе, че в 77-ата минута в безобидна ситуация Алисон получи контузия. Топката бе върната към него и в момента, в който бразилецът я изрита, се хвана за задната част на бедрото. Тъй като Келъхър не бе в групата заради настинка, на вратата за своя дебют се появи чехът Витеслав Ярош.

В 84-тата минута Кристъл Палас организира много опасна контраатака, при която домакините имаха числено предимство. Езе напредна отляво и излезе очи в очи с Ярош, но стреля лошо и чехът улови без проблем.

В 90-ата минута Жота направи пореден пропуск, след като избяга добре от Геи и излезе на стрелкова позиция, но се забави и реши да потърси подаване към Диас, което даде възможност на Лакроа да блокира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация