ФИФА отваря нов трансферен прозорец през лятото

18:54
ФИФА отваря нов трансферен прозорец през лятото

Световната футболна централа (ФИФА) има намерение да отвори нов трансферен прозорец между 1 и 10 юни, като всички федерации могат да се възползват от този период, съобщава испанският вестник "Марка". Мотивацията за новия трансферен прозорец е да бъдат правени сделки преди Световното клубно първенство през 2025, както и да бъдат продължавани договорите на футболисти, които изтичат преди края на първенствата.

Новото издание на Световното клубно първенство ще се проведе в САЩ през следващото лято, като стартът на надпреварата е на 15 юни и ще продължи близо месец. С тази мярка ФИФА иска да улесни играчите да намерят нови отбори, както и дава на клубовете повече време да завършат всички сделки.

Не е ясно дали предложението на ФИФА е само за следващото лято или ще бъде актуално и за следващите години. Световното клубно първенство е приоритет за централата основно поради финансови причини, въпреки че все още около организацията му има доста неясноти. Именно този турнир стана причина за недоволството от страна на играчите и дори се заговори за стачка, тъй като състезанието допълнителон натоварва изключително сгъстения футболен календар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация