Куртоа е с контузия след мача с Атлетико

19:11
Куртоа е с контузия след мача с Атлетико

Реал Мадрид потвърди, че стражът на тима Тибо Куртоа е получил контузия по време на снощното дерби с Атлетико Мадрид (1:1) и ще отсъства известно време от терените.

“След направените днес изследвания на нашия играч Тибо Куртоа от медицинските служби на Реал Мадрид, той беше диагностициран с травма на мускула абдуктор на левия крак. Предстои развитие”, пишат от Кралския клуб.

Очакванията са Куртоа да не е разположение за около 2-3 седмици, като със сигурност ще пропусне мачовете през тази седмица  - гостуването на Лил в Шампионската лига и домакинската среща с Виляреал в Ла Лига. След това идва паузата за националните отбори, през която белгиецът ще може да се възстанови. Той получи много тежка контузия преди година, заради която пропусна почти целият изминал сезон.

Куртоа беше главно действащо лице по време на снощното мадридско дерби с бившия си отбор Атлетико, след като дразнеше феновете на “рохибланкос”, които впоследствие го целиха с предмети. Заради това мачът бе спрян за около 15 минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация