Астън Вила се препъна срещу новак и пропусна да излезе начело във Висшата лига

18:29
Астън Вила се препъна срещу новак и пропусна да излезе начело във Висшата лига

Астън Вила пропусна да се изравни с лидера в класирането Ливърпул, след като завърши 2:2 при гостуването си на Ипсуич. Това сложи край на серия от пет поредни победи на бирмингамци във всички турнири. С тази точка новакът излезе от зоната на изпадащите, но все още няма успех в първенството този сезон след шест изиграни мача.

Домакините поведоха с попадение на Лиъм Делап в осмата минута. Вила успя да стигне до пълен обрат още преди почивката с голове на Морган Роджърс и Оли Уоткинс. Ипсиуич обаче изигра силно второ полувреме и след нов гол на Делап стигна до крайното 2:2.

Ипсуич поведе след първата си добрата атака. В осмата минута Делап откри след подаване на Джак Кларк. Гостите сравнително бързо изравниха след грешка на Джейкъм Грийвс. Неговото подаване бе пресечено и Морган Роджърс се възползва, пращайки топката в мрежата. Бирмингамци имаха предимство, но продължава да допускат опасни ситуации пред вратата си. Удари с глава на Аксел Туанзебе и Кларк не намериха целта.

След половин час игра прекрасно центриране на Леон Бейли прати топката на главата на Оли Уоткинс и Вила стигна до пълен обрат. Последваха няколко отлични изяви на вратаря на гостите Емилиано Мартинес. Той първо се справи с мощен удар на Калвин Филипс, а след това направи блестящо спасяване при опит на Делап. Аржентинецът бе основна причина преднината на тима на Унай Емери да бъде запазена до почивката.

Вила започна по-добре второто полувреме, но след това Ипсиуч имаше силен период. В 72-ата минута Делап изравни след отлично отиграване. Той завърши прекрасна контраатака, финтира в наказателното поле и прати топката извън обсега на Мартинес. Вила направи опит да си върне преднината, но срещна сериозен отпор от съперника, който си заслужи точката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация