Арсенал показа другото си лице срещу Лестър, но пак не липсваха драми

19:12
Арсенал показа другото си лице срещу Лестър, но пак не липсваха драми

С два гола в добавеното време Арсенал изкова домакинска победа с 4:2 над Лестър Сити в среща от шестия кръг на Висшата лига. С този резултат лондончани се изравниха по точки с шампиона Манчестър Сити, който по-рано през съботния ден записа 1:1 срещу Нюкасъл.

Първо Габриел Мартинели беше точен след 20 минути игра, а в добавеното време на първата част бразилецът асистира на Леандро Тросар за второто попадение. Две минути след почивката гостите намалиха чрез Джеймс Джъстин, а в 63-тата отново той изравни резултата. В добавеното време домакините стигнаха до трети гол.

Мениджърът на лондончани Микел Артета заложи на същите 11, с които излезе и срещу Манчестър Сити в предишния кръг. Давид Рая се завърна на вратата, след като заради травма не взе участие в двубоя срещу Болтън през седмицата. При Лестър имаше две промени от предходния стартов състав в Премиър лийг. Джейми Варди беше на върха на нападението в търсенето на първи успех през кампанията в елита.

Още от първата минута Арсенал принуди Лестър да се защитава дълбоко. След поредица от опити за пробиване на отбраната се стигна до 16-ата минута, когато Мартинели пропусна отблизо след удар с левия крак.

При следващата си възможност обаче бразилското крило на домакините беше точен за 1:0. Това се случи в 20-ата минута, когато той засече точно подаване на Тимбер отдясно.

Попадението само увеличи мощта на "топчиите", които продължиха да създават положения. В 25-ата отново Мартинели излезе на позиция като пропуска си по-рано и стреля силно, но вратарят спаси.

По-късно през тази първа част близо до гола беше и Хавертц, след като ударът му с глава излезе в аут.

"Лисиците" някак удържаха сериозния натиск на Арсенал, но секунди преди почивката топката все пак се оказа отново в мрежата им. Точен беше Тросар след подаване на Мартинели.

Второто полувреме започна изненадващо на фона на случващото се до момента, след като Лестър успя да върне един гол. В 47-ата Джеймс Джъстин засече с глава центриране, при което топката се отби в тялото на Кай Хавертц и стана неспасяема за Рая.

Арсенал реагира веднага и тръгна в атака. В 53-тата Габриел отново показа силата си в атака при центриранията от корнер, но този път вратарят спаси удара му с глава.

След още пет минути пък гредата спаси Лестър след удар на Тросар.

На фона и на това превъзходство на Арсенал се стигна до гол за "лисиците". В 63-тата отново Джъстин се оказа в наказателното поле и със спиращ дъха удар от въздуха реализира за 2:2.

Арсенал беше на крачка от възвръщане на преднината си в 69-ата, когато Хавертц се оказа сам срещу вратаря и шутира, но Хермансен спаси. В 74-тата пък грешка на вратаря даде шанс на Тросар, но датчанинът се реваншира с нова майсторска намеса.

Срещата мина във вида си от първото полувреме, в което почти всички футболисти в синьо са наредени в и пред наказателното си поле. В 83-тата се стигна до нарушение на Оливър Скип срещу Сака, за което домакините настояваха за жълт картон, който щеше да бъде втори на играча на Лестър. Реферът обаче замълча.

Срещата влезе в добавеното време, в което Арсенал стигна до трети гол. Тогава Тросар засече на далечната греда, а след това топката се отби в тялото на Ндиди и влетя в мрежата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация