Генчев: Не знам защо в ЦСКА се засегнаха толкова много, но вече съм казал - нямат шанс за титлата

17:31
Генчев: Не знам защо в ЦСКА се засегнаха толкова много, но вече съм казал - нямат шанс за титлата

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди утрешния двубой с Арда от 10-ия кръг на efbet Лига.

Столичани заемат второ място в класирането - с равен точков актив с лидера Лудогорец (по 22 т.), но и с мач повече от шампионите.

"Митков се завърна в групата, тренира нормално. Единствено Лима е контузен и няма да вземе участие. Всички други са в добро състояние, тренират добре. Надявам се утре да покажем истинското си лице, добра игра и да зарадваме нашите фенове с победа.

Миналата седмица Охене пропусна цялата тренировъчна програма. Лошото за него е, че през последните четири седмици е започнал четири тренировки. При всички положения утре ще вземе участие.

През седмицата наблегнахме на упражнения, които да изчистат някои грешки. Имахме индивидуални разговори и казах на футболиистите да не четат вестници, медии каква е оценката за тяхната игра, а да слушат нашите съвети. Те разбират какво се пише и понякога им влияе. Главно натам насочваме усилията си - да се концентиррат в тренировъчния процес.

Арда е отбор, който няма загуба последните четири мача. Победиха Ботев и ЦСКА, завършиха наравно с Черно море. Трябва да подходим сериозно от първата минута и да държим през всичките 90 минути темпо, на което противникът не може да издържи.

Сираков дали е влизал в съблекалнята на почивката срещу Славия и говорил ли е с футболистите? Не е имал разговор с футболистите. Беше дошъл в тунела, като ме помоли да предам неговите думи, че тяхното поведение е обидно. Не е влизал в съблекалнята да прави разбор или да казва каквото и да е", каза Генчев, след което се върна към думите си от последните дни, че ЦСКА - София не е претендент за титлата през този сезон.

"Темата е пирключила за мен. Кой каквото имаше да казва, го каза. Утре ни предстои много важен мач с Арда и трябва да се концентрираме. Не искам футболистите да се влияят от странични неща. Страницата е моя, поддържат ми я, но всичко се публикува с мое одобрение.

Не мога да кажа, че съм бил разконцентриран. Напротив. Бил съм концентриран в тренировъчния процес.

Всеки един мач сме домакини. Ще искаме от първата минута да натиснем противника. Съставът е избистрен, подготвяме тактически варианти.

На вас ви е интересно, когато има размяна на реплики. Каквото имам да казвам, го казах. Интервюто, което дадох, беше в добър тон. Казах кратко и ясно - не вярвам отбор, който е започнал с пет загуби в първите си шест мача да стане шампион. Който и да е този отбор. Включвам и нас в това число. Чисто исторически няма такъв отбор. Не знам защо го приеха толкова критично. Първо директорът им Михаил Александров се изказа да гледам Левски, а не ЦСКА. След това техният треньор реагира остро. За мен темата е приключила и няма да се изказвам повече по този въпрос.

Затова съм тук, Левски да го има на снимката и то на първото място. Всички знаят каква е целта тази година - да спечелим шампионската титла и купата на България.

Досега няма причина да си мисля, че не се предава това самочувствие на футболистите. Показаното ми дава увереност, че можем да се преборим за първото място. Най-важни са резултатите, а след това резултатите да се постигат с добра игра", каза Генчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация