Кошмарно начало на Лига Европа за Лудогорец

00:01
Кошмарно начало на Лига Европа за Лудогорец

Лудогорец губи с 0:2 от Славия Прага в първия си мач от основната фаза на Лига Европа. "Орлите" започнаха с фалстарт участието си в новия формат на втория по сила турнир на Стария континент. Матей Юрашек откри в 37-ата минута, Моймир Хитил удвои в 65-ата.

Като цяло срещата бе равностойна в по-голямата си част, но гостите от Чехия се възползваха доста по-добре от опасностите си пред вратата на съперника, докато българите не успяха да се върнат в мача, когато вече изоставаха в резултата.

Както е известно от този сезон вече няма групи в евротурнирите, а се играе на принципа на шампионат, като всеки тим ще се изправи срещу осем различни съперници. "Орлите" ще имат мачове домакински мачове с Атлатик (Билбао), АЗ Алкмаар и Мидтиланд, а ще гостува на Виктория (Пилзен), Андерлехт, Лацио и Лион.

Интересното в състава на българите е, че наставникът Захари Сираков е избрал да започне с доста офанзивна схема, като на терена са едновременно Кайо Видал, Рик Джонатан, Руан Секо и Квадво Дуа.

Още в петата минута Лудогорец получи отличен шанс да открие резултата. Видал се оказа сам срещу вратаря, но избърза с удара и той бе много неточен и слаб.

В 19-ата минута Рик стреля опасно от дистанция, но ударът му мина встрани от гредата. Малко по-късно Ел Хаджи Диуф за гостите стреля с глава, но доста неточно.

В 37-ата минута Славия откри резултата. Юрашек бе забравен от защитата на домакините и получи топката в наказателното поле. Въпреки грешката "орлите" имаха достатъчно време да блокират играча на гостите, но не го направиха и от малък ъгъл със силен удар Падт бе пронизан.

В добавеното време от първата част Лудогорец вкара гол,но той не беше зачетен. Сон се пребори в наказателното поле на Славия с бранител на гостите и с глава преодоля вратаря, но реферът прецени, че бранителят е направил нарушение.

Втората част започна равностойно и без ситуации пред двете врати. В средата на частта обаче гостите се активизираха и Диуф направи много сериозен пропуск, след като сам срещу Падт не успя да го преодолее и стражът на "орлите" спаси с крак.

В 65-ата минута в крайна сметка Славия удвои аванса си. След центриране от корнер Хитил бе оставен непокрит и засече топката във вратата - 0:2.

До края на срещата Лудогорец така и не успя да направи необходимото, за да се върне в мача и не съумя да създаде положение поне да намали резултата. От друга страна Славия изглеждаше по-опасният тим и можеше да стигне и до трето попадение.

Така Лудогорец започна неуспешно в основната фаза на Лига Европа. Добрата новина за Захари Сираков е, че само след седмица идва следващият мач, като любопитно е, че той отново ще е срещу чешки тим - Виктория Пилзен, този път като гост.

ЛУДОГОРЕЦ 0:2 СЛАВИЯ ПРАГА

0:1 Юрашек 37'
0:2 Хитил 65'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация