Вуцов: Евротурнирите са трудна, но не невъзможна цел

16:05
Вуцов: Евротурнирите са трудна, но не невъзможна цел
Треньорът на Славия Велислав Вуцов заяви, че място в "А" група, даващо право на промоция в Европа е трудно за неговия отбор, но не невъзможно за крайно класиране.

"Да се класираме за евротурнирите е трудно, но невъзможно. Основният проблем на Славия е лъкатушенето и редуването на силни със слаби двубои. Целите ще са ясни след четирите двубоя - два от първенството и два за Купата, които ни остават до края на полусезон", заяви Вуцов.

"От доста време не сме вкарвали три гола, а това не е добър атестат. Вижда се, че нещата не вървяха, както искахме. Радвам се, че срещу един от водещите отбори бяхме максимално концентрирани. Мога да кажа, че изпуснахме шест чисти положения. Не съм съгласен с мнението, че Черноморец са "отборче". Те направиха сериозен скок в селекцията и организацията и сега са фактор в първенството, какъвто не бяха миналата година. Имат огромен бюджет, нормално е да имат високи цели. Дисциплиниран отбор са. Аз вярвам, че Литекс ще станат шампиони, а ако бият Левски на "Герена" вече няма кой да ги спре. Въпреки това си мисля, че този в двубой няма да бъде излъчен победител", коментира Вуцов.

"Трябват ни играчи на средна възраст между 24 и 28 години, както и по-високи, тъй като Славия е сред отборите с най-нисък ръст. Всяко статично положение пред вратата ни е голяма опасност, а ние самите не сме вкарвали гол от ъглов удар, въпреки, че сме изпълнявали повече от другите тимове в шампионата. Днес тренировки с НАС започва нов френски играч на 29 години. Той ще изкара проби и евентуално може да бъде привлечен. Има още един чужденец, който ще мине пробен период. Вече преговаряме с няколко българи. Списъкът с играчи, които искаме да привлечем е готов", каза Вуцов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари