Нова голова фиеста с участието на Леверкузен

18:40
Нова голова фиеста с участието на Леверкузен

Байер Леверкузен победи драматично с 4:3 Волфсбург в голово шоу от 4-тия кръг на Бундеслигата. “Аспирините” изиграха станалия вече типичен за себе си двубой с много голове, в който изтръгнаха победата в даденото от съдията продължение чрез Виктор Бонифейс (90+3’). Срещата премина през куп обрати, след като Волфсбург поведе на два пъти (за 0:1 и 2:3), но момчетата на Чаби Алонсо показаха за пореден път високия си дух и успяха да вземат успеха в последните секунди.

Така шампионите поне временно излязоха на втора позиция с 9 точки преди голямото дерби с лидера Байерн (Мюнхен) в следващия кръг. Волфсбург пък записа втора поредна загуба и остава само с три пункта.

Гостите започнаха много по-активно мача и поведоха след само пет минути. След центриране отдясно на Мохамед Амура новото попълнение Норди Мукиеле изчисти лошо с коляно и топката влетя неспасяемо в мрежата на Лукас Храдецки за 0:1. Домакините обаче реагираха бързо и успяха да изравнят само след десетина минути. След разбъркване Гранит Джака подаде към Флориан Виртц, който с хубав удар от границата на наказателното поле възстанови равенството.

“Аспирините” продължиха да натискат и вратарят на Волфсбург Камил Грабара трябваше да се намесва след опасни удари на Патрик Шик и Виртц. Така се стигна до 32-рата минута, когато след центриране от корнер на Алехандро Грималдо Йонатан Та бе оставен непокрит и с хубав удар с глава сътвори пълния обрат в мача - 2:1 за шампионите.

Волфсбург обаче нямаше никакво намерение да се предава и само пет минути по-късно изравни резултата, също след корнер. Центриране на Якуб Камински отляво намери Себастиан Борнау, който се възползва от лошата намеса на Храдецки и от малкото наказателно поле с глава вкара за 2:2. “Вълците” пък нанесоха още един удар по шампионата в края на първата част. Матиас Сванберг с индивидуална акция напредна добре и стреля от дистанция и вкара за 2:3, като стражът на домакините отново можеше да се намеси по-добре в ситуацията. Така след пет гола приключи и първата част.

Oще в самото начало на второто полувреме голеадата продължи. В 49-ата минута падна поредният гол от корнер, като Леверкузен пак изравни. След центриране на Алейш Гарсия Пиеро Инкапие се извиси и вкара още едно попадение с глава - 3:3. Последваха сравнително спокойни минути в двубоя. В 74-тата минута колебливият в този мач вратар на домакините Храдецки изчисти лошо топката, но влезлият преди секунди Салих Йозджан не успя да се възползва от грешката му и стреля в аут. Шампионите пък отговориха с бомбен далечен удар нв появилия се от пейката Виктор Бонифейс, който Грабара успя да отрази.

Така дойдоха последните решаващи минути в мача. Две минути преди края на редовното време Яник Герхарт от гостите получи директен червен картон за нарушение срещу Джереми Фримпонг. Това сякаш пречупи Волфсбург, като само две минути по-късно Гранит Джака нацели левия страничен стълб на Грабара с далечен шут. “Вълците” обаче не можаха да издържат на натиска и рухнаха в добавеното време от седем допълнителни минути, когато Виктор Бонифейс се възползва от разбъркване и реагира най-бързо, за да вкара за 4:3 и да донесе победата на тима си в типичния за отбора драматичен стил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация