Моуриньо загуби първия си голям мач в Турция

22:34
Моуриньо загуби първия си голям мач в Турция

Галатасарай спечели свирепото дерби с Фенербахче и запази стопроцентовия си актив от началото на сезона в Турция. Отборът на Окан Бурук се наложи с 3:1 над "фенерите" на техния "Шюкрю Сарачоглу" и събра 18 точки. Домакините, за които това беше първа загуба в турското първенство под ръководството на Жозе Моуриньо, са втори с 13.

Фенербахче отправи повече удари и създаде повече чисти положения, но ефективността на Галатасарай се оказа решаваща за изхода на двубоя. Виктор Осимен не успя да отбележи първия си гол за "червено-жълтите", но игра силно и асистира за едно от попаденията.

Резултатът беше открит в 20-ата минута след красиво воле на Лукас Торейра от границата на наказателното поле. Топката срещна гредата, след това се отби от гърба на Доминик Ливакович и влезе във вратата.

Само осем минути по-късно Осимен свали топката с гърди за Дрис Мертенс, а белгиецът изпревари Чаглар Союнджу и технично прехвърли Ливакович.

След час игра Лукас Торейра комбинира с Габриел Сара, който вкара трети гол за Галатасарай. Домакините върнаха едно попадение чрез точно изпълнена дузпа от Един Джеко, но нямаха сили за повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация