Септември надви Хебър в опашкарското дерби

19:30
Септември надви Хебър в опашкарското дерби

Септември (София) победи Хебър (Пазарджик) с 2:1 в дербито на опашкарите в българския шампионат. Асен Чандъров (16) откри за столичани от дузпа. Малко преди това Октай Хамдиев (14) остави домакините с човек по-малко след директен червен картон. В края на първата част Душан Вукович (45) изравни. Юношата на Левски Борислав Рупанов (74) отново изведе Септември напред, с което донесе и трите точки за своя тим. Двубоят на стадион "Локомотив" започна с първия съдийски сигнал на Михаел Павлов. Отборът от Пазарджик прие столичани в Пловдив заради продължаващия ремонт на тревното покритие на стадиона на "гробарите".

В последно време футболистите на Веселин Великов взеха въздух в първенството, спечелвайки четири точки в последните си два мача - победа над Берое и драматично 3:3 в парк "Лаута" с Локомотив (Пловдив).

Септември (София) на Николай Митов също се намира в приповдигнато настроение. Отборът на бившия халф на Левски победи Славия с 3:2 в предишния кръг и записа първи успех през сезона.

В 14-ата минута Хебър остана с човек по-малко след ужасяващо влизане на Октай Хамдиев с бутоните напред в тялото на Фурие. Хамдиев загуби ориентация при тъч за Септември и в опита си да изчисти, влезе с бутоните напред и то в наказателното поле.

Последва директен червен картон от главния съдия Михаел Павлов и дузпа за гостите. Зад топката застана Асен Чандъров, който превърна 11-метровия наказателен удар в гол.

В 28-ата минута удар на Бертран Фурие от дистанция премина далеч от вратата на Дебърлиев. Столичани не успяха да се възползват по най-добрия начин от численото си преимущество и допусна изравнителен гол в добавеното време на първата част. След центриране от корнер защитата на Септември заспа, което позволи на Душан Вукович да засече с глава от близко разстояние до голлинията и да преодолее Димитър Шейтанов.

Феновете на Хебър, заели местата си в централната трибуна на стадион "Локомотив", отпразнуваха бурно попадението на Вукович.

Началото на второто полувреме предложи единствено здрави единоборства. Двата отбора трудно достигаха до нещо интересно пред противниковата врата. Едва в 70-ата минута Петър Дебърлиев трябваше да се намесва след далечен удар на Митков Митков от фаул. Капитанът на Хебър показа добра концентрация и изби в корнер.

В 74-ата минута гостите отново поведоха в резултата. Митко Митков подаде добре към Борислав Рупанов в наказателното поле. Той овладя топката и веднага шутира с десния крак, с което не остави шансове на Дебърлиев за намеса.

В края на срещата последва размяна на удари. Първо Митко Митков шутира в Дебърлиев от далечна дистанция, а Николай Николаев имаше шанс да донесе точка за Хебър в добавеното време. Бившият футболист на Локомотив Пловдив стреля от дъгата на наказателното поле, но високо над вратата.

ХЕБЪР - СЕПТЕМВРИ 1:2
0:1 Асен Чандъров (16 д)
1:1 Душан Вукович (45)
1:2 Борислав Рупанов (74)

Стартови състави:

ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев, 55. Мартин Михайлов, 23. Калоян Пехливанов, 44. Николай Николаев, 70. Мабил Макни, 21. Божидар Пенчев, 14. Янко Ангелов, 15. Уилям Фонкеу, 11. Душан Вукович, 77. Октай Хамдиев, 98. Георги Търтов;

СЕПТЕМВРИ: 21. Димитър Шейтанов, 9. Асен Чандъров, 5. Михаил Полендаков, 3. Мартин Христов, 6. Виктор Очаи, 14. Георги Върбанов, 8. Мартин Моран, 11. Борислав Рупанов, 22. Виктор Хуго, 23. Джордан Нсанг, 15. Бертранд Фредерик;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация