Алисон Бекер може да пропусне мача с Борнемут

18:16
Алисон Бекер може да пропусне мача с Борнемут

Участието на вратаря на Ливърпул Алисон Бекер в утрешното домакинство с Борнемут е поставено под сериозна въпросителна заради мускулен проблем, който се е задълбочил по време на мача с Милан през седмицата.

“Алисон има един лек проблем с един от мускулите си. Чудим се дали този мач няма да дойде твърде скоро за него. Случи се още преди двубоя с Милан, но след него той го почувства още повече. Все още не се знае дали ще тренира днес. Ще изчакаме и ще видим. Ако не тренира, вероятно няма да играе. Ще видим дали ще бъде на вратата в събота, или ще трябва да изчакаме още няколко дни”, заяви Слот на днешната си пресконференция.

След това нидерландецът говори за загубата от Нотингам Форест, за убедителният успех над Милан и за предстоящото домакинство на Борнемут.

"Не мисля, че срещу Нотингам Форест умората беше големият проблем, ако изобщо тя е била някакъв проблем. Бихте могли да очаквате, че играчите ще са уморени срещу Милан, но ние бяхме наистина силни в този двубой. Трябва да се отдаде заслуженото на Форест, защото те направиха мача труден за нас.

Не бяхме доволни от много неща по отношение на този двубой. Аз всъщност предпочитам да играем срещу нисък блок, защото така се очаква да създаваме повече положения заради качеството на нашите играчи. Ако всеки футболист беше играл с пет процента по-добре срещу Форест, което не би трябвало да е толкова трудно, това щеше да доведе до огромна промяна.

Срещу Милан не ставаше дума само за това да реагираме след загубата от Форест. Последните две години, когато играхме в Европа, имахме някои трудности. Както в ШЛ преди две години, така и срещу Аталанта в Лига Европа през миналия сезон. Затова имахме какво да доказваме. Отборите на Ливърпул, включително и част от тези играчи, са поставили много високи стандарти за представянето ни в Европа, така че ние трябва да опитаме да се върнем към тях. Срещу Милан направихме добра стъпка в тази посока. Представянето ни показа, че можем да доминираме на стадион, който не е “Анфийлд”.

Борнемут игра агресивно тук през миналия сезон. Очакваме същото. Спортният директор Ричард Хюз вършеше добра работа там дълги години и вероятно заради това Ливърпул го искаше. Отношенията ни с Хюз са добри от самото начало. Той се запознава все по-добре с идеите ми, но знаеше за мен много още в първите ни разговори и това бе една от причините да се присъединя към Ливърпул”, заяви Слот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация