Същинският старт за строежа на "Армията" е даден, ето кога ще бъде готов новият стадион на ЦСКА

17:37
Същинският старт за строежа на "Армията" е даден, ето кога ще бъде готов новият стадион на ЦСКА

От ЦСКА София изнесоха важна информация относно реконструкцията на стадион "Българска армия". "Червените" обявиха, че се преминава към същинското изпълнение на проекта и обявиха името на фирмата, която в следващите 12 месеца трябва да завърши конструктивните елементи.

От клуба уверяват, че след около година и половина новата "Армия" трябва да бъде в изцяло завършен вид. В следващите няколко дни се очаква изпълнителят да започне работа на терен.

Ето какво написаха от клуба:

"След дълги за "армейската" общност месеци, в които свършихме важни за новия ни дом задачи, е време да обявим началото на така дългоочакваната за всички ни фаза – същинското изпълнение на проекта.

Изборът на изпълнител премина през тежък процес, след който се спряхме на най-добрия вариант за бъдещия ни стадион. Днес "Спортни имоти Българска армия" АД подписа договор с "Главболгарстрой Холдинг" АД за срок от 12 месеца, колкото е необходимо за завършването на конструктивните елементи на стадиона. Изцяло завършено, модерно съоръжение с обновена паркова среда предстои да видим след период от около 18 месеца. Така, не само клубът, но и София като цяло ще разполага със стадион, отговарящ на стандарта на модерна, европейска столица, чиято цел е да бъде отговорна както към околната среда, така и към своите граждани.

Защо се спряхме на този изпълнител? "Главболгарстрой" е една от водещите строителни компании в България. Екипът притежава опит и капацитет за завършването на най-модерното спортно съоръжение в страната. Очаква се до дни изпълнителят да започне работа на терен. Информация зa втора фаза ще бъде давана периодично в официалните канали на клуба, като предстои в кратки срокове да бъде организиран и нов медиен ден за журналисти. Наясно сме с интереса към реконструкцията на "Българска армия" и сме предприели всички мерки "червената" общност да получава навременна и официална информация за процеса".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация