Фонсека е на дузпата, спрягат се три имена за нов треньор на Милан

19:15
Фонсека е на дузпата, спрягат се три имена за нов треньор на Милан

След разочароващата домакинска загуба на Милан с 1:3 от Ливърпул в Шампионската лига слуховете за възможно уволнение на Пауло Фонсека се завърнаха с още по-голяма сила. Италианските медии не само очакват скоро да се стигне до освобождаването на португалския специалист, но и вече започнаха да спрягат имена за потенциалния му наследник.

Засега най-усилено се говори за доскорошния наставник на Борусия (Дортмунд) Един Терзич, който беше сред споменатите варианти за Рома, откъдето обаче избраха Иван Юрич след уволнението на Даниеле Де Роси. Любопитното е, че младият специалист беше на трибуните на снощния мач на “Джузепе Меаца”. Според някои информации главният съветник на собствениците на Милан Златан Ибрахимович дори вече е провел разговори с представителите на германския наставник, който бил готов да поеме “росонерите”.

Друг водещ кандидат за треньорския пост на Милан е Маурицио Сари, който е свободен, откакто се раздели с Лацио през пролетта. Бившият наставник на Наполи, Челси и Ювентус се надява скоро да се завърне към треньорството, макар и вече да е отклонил няколко предложения. Очакванията са, че ако наистина получи оферта от миланския гранд, той ще бъде склонен да я приеме.

Третото име, което някои от италианските медии свързват с Милан, е това на бившия наставник на тима Масимилиано Алегри, който все още е свободен след раздялата си с Ювентус през лятото. Твърди се, че ръководството на “росонерите” от известно време поддържа контакт с италианския специалист, който вече дал съгласието си за възможно завръщане начело на “Дявола”, с който спечели Серия "А" през сезон 2010/11.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация