Одрусаха по ?1800 издънките в ЦСКА

11:09
Одрусаха по ?1800 издънките в ЦСКА
Най-високата глоба в ЦСКА за отборния запой в бара на хотел "Феста София" е от 1800 евро, съобщава "7 дни спорт\'. Наказанията бяха наложени миналия петък, когато футболистите взеха по-ниски заплати.

Първоначално се твърдеше, че са глобени само деветимата издънкаджии, които Любо Пенев извади от тима след мача с Литекс (0:3), а размерът на санкциите се определяше като 50%. Вчера обаче се разбра, че деветимата са одрусани с 30% от заплатите си. Повечето от тях получават максималното за ЦСКА възнаграждение от 6000 евро, което означава, че са изгърмели с по 1800 евро.

От тази група например са Йордан Тодоров, Кирил Котев, Иван Иванов и Маркиньос, които взимат максимални възнаграждения. Другите от групата са наказани според заплатите си. Глоби имало и за останалите от отбора, присъствали на вечеринката, но заминали си по-рано. Те са наказани с по 20% от заплатите си.

Процентът на глобите бил фиксиран във вътрешния правилник на ЦСКА, който всички футболисти подписват при привличането си в клуба. Официалната формулировка е "за неспазване на спортния режим". Както е известно, нарушението стана три дни преди гостуването срещу Литекс в Ловеч, същата издънка е станала и в навечерието на злополучния мач с Миньор (0:3) на "Армията".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Petro
23.11.2009 11:57

И целите заплати да им бяха взели пияниците няма да се променят ... тя чашката просто си ги влече *angry* Яд ме е за момчетата , които по такъв нелеп начин пропиляват таланта си *sad*