Бразилия продължава да е колеблива в световните квалификации

09:27
Бразилия продължава да е колеблива в световните квалификации

Бразилия постигна трета победа от началото на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ и се изкачи на четвърта позиция в класирането. "Селесао" се наложи с 1:0 над Еквадор в Коритиба, а гола вкара Родриго в 30-ата минута.

Двубоят в никакъв случай не беше зрелищен, но бразилците взеха своето и вече сякаш са забравили кошмарния старт на квалификациите. За Еквадор това е втора загуба и тимът е пети в подреждането с 8 точки.

Селекционерът на Бразилия Жуниор Доривал заложи на върха на атаката на Луис Енрике от Ботафого, зад него действаше Лукас Пакета, а по двата фланга започнаха съотборниците в Реал Мадрид Винисиус Жуниор и Родриго.

В предни позиции за гостите стартира ветеранът Енер Валенсия, подкрепян от Кевин Родригес, Мойсес Кайседо и Джереми Сармиенто.

Началните минути не предложиха нищо интересно. Защитата на Еквадор се справяше с опитите на бразилците да излязат на голова позиция, но късметът беше на страната на "селесао" и рикошет помогна на Родриго да открие резултата след половин час игра. Той получи топката от Пакета и стреля, а Уилян Пачо се оказа на неподходящо място и отклони кълбото достатъчно, за да заблуди вратаря Ернан Галиндес.

Бразилците контролираха случващото се на терена до почивката, но малко преди нея Мойсес Кайседо имаше отличен шанс да изравни. Халфът на Челси не уцели добре топката и позволи на Алисон да спаси, а след това и бранител на домакините блокира негов удар.

В 49-ата минута Родриго изпълни пряк свободен удар, но нацели гредата. Бразилия не налагаше високо темпо и това напълно устройваше гостите. Вини Жуниор напомни за себе си с техничен удар в 65-ата минута, но Галиндес показа отличен рефлекс.

Въпреки напрежението, мачът беше коректен и единственият жълт картон получи резервата на домакините Лукас Моура в 78-ата минута. "Селесао" трябваше да отнесе и освирквания от собствените си фенове за прекалено дефанзивния подход, но той свърши работа и отборът удържа победата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация