Защитник върна Юве на второ място в Серия А (видео)

23:41
Защитник върна Юве на второ място в Серия А (видео)
С гол на защитника Фабио Гросо Ювентус измъчено победи Удинезе с 1:0 като домакин в последния мач от 13-я кръг на Серия А. С този си успех торинци се върнаха на второ място във временното класиране на пет точки от лидера Интер.

През първото полувреме Ювентус имаше инициативата и играчите на Чиро Ферара владееха по-често топката. Чистите голови пложения пред вратата на Ханданович обаче отсъстваха, като Диего, Себастиан Джовинко и Амаури изглеждаха доста разконцентрирани и от това страдаше цялостното представяне на "Старта госпожа".

Пред вратата на Джанлуиджи Буфон бе доста спокойно и отсъствието на Тото Ди Натале и Симоне Пепе със сигурност доста обезсилваше "фриуланите", които бяха солидни във фаза защита, но беззъби в нападение.

Към края на полувремето Каморанези получи топката по левия фланг и центрира остро към Амаури, който се измъкна от защитата, но удари топката с кората си и не успя да преодолее стража на Удинезе от два метра. Това бе и най-чистото голово положение за Юве преди почивката.

В заключителните минути на първата част гостите стигнаха до гол, който обаче бе отменен заради засада. Играчите на Удинезе изобщо не протестираха против това решение, тъй като повторението показа, че страничният рефер е бил напълно прав и нападателят на "фриуланите", който намери мрежата на Джиджи Буфон, е бил на поне половин метър зад защитата на торинци в момента на паса.

В 45-а минута Диего без да иска удари Ханданович в лицето при една спорна топка и бе официално предупреден от съдията. Вратарят на Удинезе изглеждаше много наранен, но изведнъж стана и започна да обижда плеймейкара на Юве, за което получи жълт картон. Оказа се, че словенският страж изобщо не е бил ударен сериозно. В крайна сметка Удинезе играеше смело в защита, а Юве не изглеждаше като състав, който се бори за Скудетото, преди почивката. Всъщност, най-голяма радост за тифозите на "Старата госпожа" предизвика появяването на Алесандро Дел Пиеро, който още към 30-а минута на мача започна да загрява край страничната линия.

През втората част Юве започна по-добре и в 51-а минута, логично, домакините стигнаха до гол. Поулсен изведе с хубав пас Касерес по десния фланг, защитникът от воле подаде топката в малкия пеналт, където Фабио Гросо, също от воле, разстреля Ханданович - 1:0 за "Синьората"!

Веднага след този гол Дел Пиеро замени Джовинко, а Мохамед Сисоко влезе на мястото на Фелипе Мело, като и Джови, и Мело изглеждаха разочаровани от този ход на своя треньор.

Ферара бе разпоредил Юве да заиграе в схема 4-4-2, като Диего зае непривичната за него позиция на ляв халф, а Дел Пиеро заигра редом до Амаури в нападение. Играта на "Старата госпожа" доста се разстрои след двете смени и поне в за десетина минути торинци не успяха да направят нищо смислено във фаза атака. От другата страна обаче, съставът на Удинезе също изглеждаше лишен от острота в нападение и опасности пред Буфон липсваха.

В 60-а минута Дел Пиеро и Диего разцъкаха красиво по левия фланг за кеф на тифозите на Юве, но в крайна сметка атаката завърши с шут на Сисоко, който мина високо над горната греда.

Мачът бе доста равностоен след почивката, като и двата тима бъркаха често в центъра на терена и рядко стигаха до чисти голови положения. Поулсен и Сисоко правиха добър мач за домакинитие и именно поради това опитите на Удинезе да се настани по-трайно в половината на Юве биваха бързо осуетени. В 80-а минута Диего стреля от границата на пеналта, но Ханданович спаси. Експериментът на Ферара Диего да играе като ляв халф не изглеждаше особено успешен. Все пак торници не купиха бразилеца като пряк заместник на легендата Павел Недвед.

В последните минути гостите се опитаха да упражнят известен натиск, като играчите на Юве се дръпнаха леко в своята половина. В 85-а минута Паоло Де Челие замени Диего и зае позицията на ляв полузащитник. Диего излезе не особено удовлетворен от представянето си в днешния мач, но тифозите на Юве го изпратиха с овации.

В последните секунди гостите след едно меле можеха да изравнят, но Буфон спаси и Юве взе една много измъчена и не особено красива победа.

Ювентус - Удинезе 1:0

1:0 Гросо 51-а мин

Ювентус:
Буфон, Касерес, Гросо, Канаваро, Киелини, Поулсен, Мело, Джовинко, Каморанези, Диего, Амаури

Удинезе:
Ханданович, Запата, Баста, Кода, Лукович, Инлер, Д Агостино, Асамоа, Лоди, Флоро Флорес, Исла

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
23.11.2009 08:52

AnTONYo напълно съм съгласен с теб.Тотално ги надигвахме без да си даваме много зор , не винаги резултата съответства на играта.И аз гледах само последните 35-40 минути и Удинезе направиха 1 атака за това време.Все пак съм доволен ,че взехме 3те точки.FORZA JUVE !

AnTONYo
23.11.2009 00:41

Успях да гледам само 2рото полувреме и мога да кажа , че не играхме никак слабо ! Само липсата на късмет ни попречи да победим с 2 или 3 на 0 ! Удинезе имаха 2 удара за 45 мин ,от които единия беше супер елементарен,и право в тялото на Буфон.Просто контролирахме мача,не си давахме много зор.ДЕЛ ПИЕРО показа,че му се играе, раздаваше се , нервираше се , но за 45 мин не можа да покаже, това което може.Сигурен съм ,че във Франция ще докаже,че е най-големия!

Forza JUVE !!!!

Tyrion
22.11.2009 23:50

много слаби бяхме, съгласен съм с редактора , който е писал това, но важното е , че бихме и още сме що-годе близо до интер- жалко, че дел пиеро игра толкава слабо-не е във форма явно *sad*