Анчелоти: Мбапе няма проблем с адаптацията

14:14
Анчелоти: Мбапе няма проблем с адаптацията

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не е притеснен от неубедителния старт на тима в Ла Лига. Шампионите вече направиха две грешни стъпки от три възможни и са на 4 точки зад Барселона, който засега е безгрешен. Треньорът коментира редица интересни теми в навечерието на домакинския сблъсък с Бетис, който е в неделя от 22:30 часа.

Акцентите от пресконференцията

За предстоящия двубой срещу Бетис

Мисля, че феновете ще ни помогнат. След случилото се срещу Лас Палмас (1:1) сега искаме да покажем най-доброто от нас. Тимът е мотивиран да направил силен мач.

Има ли някакво притеснение в отбора?

Опитваме се да решим проблемите. Досега все още не успяваме да покажем, че на терена сме компактни и трябва да работим върху това. Говорих с момчетата и те са съгласни с мен.

Ограниченото време за подготовка между срещите

Свикнали сме да играем в такъв сгъстен цикъл. Времето между мачовете е малко, но винаги е било така.

Очаквахте ли, че ще е трудно за Мбапе да се адаптира към отбора?

Ако говорим само за защита, Килиан е последният, за когото трябва да мислим. Той се справя много добре, независимо че все още не е отбелязал гол. С играта си той създава опасности за съперника - така че неговата адаптация не е проблем.

Авансът на Барселона от 4 точки влияе ли върху морала ви?

Не, защото ще се борим до самия края. Не сме щастливи от тази разлика, но не заради самите 4 точки, а защото самите ние не играхме добре. Но сезонът е дълъг и това сега няма голямо значение.

Това ли е един от най-трудните ви периоди в Реал?

Не. Просто трябва да се отбраняваме по-добре и това е задължение на всички, а не само на един човек. Усещането е, че имаме проблем с връщането обратно на владението на топката, както и че съперниците ни успяват да “удрят” между линиите.

Кой бие дузпите за Реал?

Това решават самите футболисти. Редно е да предоставиш тази отговорност и на Мбапе, и на Винисиус Жуниор. Вярвам им и предпочитам те да се разбират помежду си. Ще зависи от това в самия мач кой как се чувства.

Обмисляли ли сте да смените позициите на Винисиус и Мбапе?

Те често го правят по време на двубоите, като Вини по-често е вляво и това ще продължи да бъде така.

Колко време ще е нужно още, за да се сработят двамата?

Според мен те се справят добре, като цяло играта ни в атака е на ниво. Това никога не е било проблем, защото отбелязваме голове. През годините никога не сме имали проблем с реализирането на попадения и така ще бъде, защото разполагаме с най-добрите нападатели в света.

Прекалени ли си са критиките към вас?

Не, абсолютно нормално е изискванията към нас да са най-високи. Ще бъдем критикувани до май, това е нормално за нас.

Оставането на Дани Себайос в клуба

Той е много важен за нас и е факт, че не получава игровите минути, които иска и заслужава. Оставането му тук може да бъде от полза за тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация