Леверкузен отново е лидер след реми с Байерн Мюнхен

18:21
Леверкузен отново е лидер след реми с Байерн Мюнхен
Байерн Мюнхен за пореден път разочарова феновете си, завършвайки 1:1 срещу Байер Леверкузен на "Алианц арена". По този начин мюнхенци останаха на седмо място в Бундеслигата, докато "аспирините" се върнаха на върха във временното подреждане.

Баварците отчаяно се нуждаеха от успех в тази среща и започнаха агресивно двубоя. Домакинският им натиск се увенча с успех в 8-а минута, когато Клозе намери Марио Гомес в наказателното поле и бившият таран на Щутгарт с левачката направи безпомощен Рене Адлер - 1:0 за Байерн.

Лидерите в Бундеслигата обаче, не изглеждаха като отбор готов така лесно да загуби мача и това си пролича шест минути по-късно, когато Щефан Кислинг завърши по чудесен начин една бърза атака. Артуро Видал надбяга защитата на Байерн и пусна на Кислинг, който с десния крак не остави шанс на Бут - 1:1.

До края на първото полувреме домакините бяха пълни господари на терена и отправиха многобройни удари по посока на вратата на Адлер, но нямаха шанс и двата тима се оттеглиха на почивка при равен резултат.

През второто полувреме домакините продължиха да атакуват, а "аспирите" дебнеха на контраатака. Байерн отново изглеждаше абсолютно пренебрегнат от Фортуна във фаза атака и опитите им за втори гол удряха на камък.

От другата страна Артуро Видал на два пъти излезе на чиста позиция, но Ханс - Йорг Бут прояви блестят рефлекс и опази вратата си. В крайна сметка момчетата на Ван Гаал не успяха да победят в поредна среща и останаха далече от върха.

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 1:1

1:0 Гомес 8-а мин
1:1 Кислинг 14-а мин

Байерн Мюнхен: Бут, Демикелис, Ван Буйтен, Бадщубър, Лам, Ван Бомел, Тимошчук, Швайнщайгер, Мюлер, Клозе, Гомес

Байер Леверкузен:
Адлер, Хупия, Кастро, Фридрих, Рейнаарц, Швааб, Кроос, Видал, Барнета, Кислинг, Дердиок
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Oliver_Kahn
22.11.2009 21:37

тъжно е пичове,май всичко куца в Байерн........ *sad*

Cris_7
22.11.2009 21:09

Гледах мача. Байерн са трагични! Без Робен и Рибери не могат да играят *stop*

arsenov
22.11.2009 18:52

tsvetkov1899 без коментар просто..... ти кои мач и отбор си гледал бе буахахахаха *lol* *lol*

arsenov
22.11.2009 18:29

защита вратар и нов трениор ни трябват иначе няма да свърши добре годината за нас дано не съм прав де GO Bayern!!! а и стадиона се казва "Алианц" а не "Алианз" мисъл!!!