ФИФА наказва Анри за баскетболните му умения

13:51
ФИФА наказва Анри за баскетболните му умения
Дисциплинарната комисия на ФИФА може да накаже Тиери Анри за играта му с ръка по време на баража реванш между Франция и ЕЙРЕ, съобщи говорител на футболната централа.

"Дисциплинарната комисия е независим орган, който може да прецени да санкционира Тиери Анри за неспортсменско поведение. В следващите две седмици се очаква да има заседание, на което е възможно да се обсъди този проблем. Всичко зависи от преценката на членовете на тази комисия. Вината на един играч, естествено, се преценява на базата на видео запис", коментира представител на ФИФА.

Ако Тиери Анри бъде наказан с лишаване от състезателни права, това със сигурност няма да е прецедент. Марко Матераци бе санкциониран с парична глоба и получи забрана да играе в два официални мача на Италия заради скандала със Зинедин Зидан на финала на Мондиал 2006. Мауро Тасоти пък бе наказан за осем мача, след като на Световното през 1994 година той удари с лакът Луис Енрике, без съдията да види това.

Анри рискува да изпусне първите мачове на своята страна от Мондиал 2010, в случай, че бъде наказан от Дисциплинарната комисия на ФИФА. Както е известно, до началото на Световното "петлите" нямат други официални срещи и единствено ще играят контроли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

milaneo
05.12.2009 20:40

Писна ми вече. Оставете го тоя човек на мира. Играл с ръка играл кво толко айде дебба и ФИФА и ФУФА И ФАФА!

pAsO
22.11.2009 17:58

Това ще е голяма простотия ако се случи..какво е виновен Анри...нали има садия за да отсъжда...него да накажат, никой няма сам да спре играта и да каже на садията че е играл с рака!!!

fuLL_Tim3
22.11.2009 16:10

еее 2мача ще изкарат без него ..... *thumb_up* .... това е франция не е българия .....че без берба вече се предават